Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Κυρώσεις σε βάρος 12 αμερικανικών στρατιωτικών εταιρειών

Κίνα: Κυρώσεις σε βάρος 12 αμερικανικών στρατιωτικών εταιρειών
Περιλαμβάνουν θυγατρικές της Lockheed Martin Corp., της General Dynamics, της IronMountain Solutions και της Applied Technologies Group
Σχετικά Άρθρα
Την επιβολή κυρώσεων σε 12 αμερικανικές στρατιωτικές εταιρείες γνωστοποίησε η Κίνα, ως απάντηση στις κυρώσεις της Ουάσινγκτον σε κινεζικές εταιρείες.
Οι κινήσεις αυτές χαρακτηρίζονται ως συμβολικές διότι οι αμυντικές εταιρείες δεν πωλούν στρατιωτικό εξοπλισμό στην Κίνα, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ.
Συγκεκριμένα, το Πεκίνο επέβαλε κυρώσεις σε 12 αμερικανικές στρατιωτικές εταιρείες και 10 στελέχη αμυντικών εταιρειών σε αντίποινα για τις πωλήσεις όπλων των ΗΠΑ στην Ταϊβάν και τα μέτρα κατά κινεζικών εταιρειών που κατηγορούνται ότι προμήθευαν με όπλα τη Ρωσία στον πόλεμο με την Ουκρανία.
Οι εταιρείες στις οποίες επιβλήθηκαν κυρώσεις περιλαμβάνουν θυγατρικές της Lockheed Martin Corp., της General Dynamics, της IronMountain Solutions και της Applied Technologies Group, ανέφερε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του το απόγευμα της Τετάρτης.
Την ίδια στιγμή, έξι υψηλόβαθμα στελέχη της Northrop Grumman Corp, συμπεριλαμβανομένης της διευθύνουσας συμβούλου Kathy Warden, και τέσσερα της General Dynamics, συμπεριλαμβανομένου του αντιπροέδρου Firat Gezen, απαγορεύτηκε η είσοδος στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας έκανε λόγο για «μονομερή εκφοβισμό και ο οικονομικό εξαναγκασμό» των ΗΠΑ που έβλαψε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των κινεζικών εταιρειών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης