Τελευταία Νέα
Διεθνή

Martin - Ιρλανδός ΥΠΕΞ: Τα σύνορα του 1967 θα είναι η βάση του Παλαιστινιακού Κράτους

Martin - Ιρλανδός ΥΠΕΞ: Τα σύνορα του 1967 θα είναι η βάση του Παλαιστινιακού Κράτους
Η Ιρλανδία σχεδιάζει να αναγνωρίσει επίσημα το παλαιστινιακό κράτος στις 28 Μαΐου με βάση τα σύνορά του 1967 και πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ
Ο επικεφαλής της ιρλανδικής διπλωματίας Michael Martin τονίζει ότι το Δουβλίνο σχεδιάζει να αναγνωρίσει επίσημα το παλαιστινιακό κράτος στις 28 Μαΐου με βάση τα σύνορά του 1967 και πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Ουσιαστικά, αναφέρεται στα σύνορα που υπήρχαν πριν από τον πόλεμο του 1967, κατά τον οποίο το Ισραήλ εισάβαλε στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.
«Όταν αναγνωρίζουμε ένα κράτος, δεν αναγνωρίζουμε την κυβέρνηση της εποχής. Αναγνωρίζουμε το κράτος από την άποψη ενός μόνιμου πληθυσμού από την άποψη των καθορισμένων συνόρων, και σε αυτή την περίπτωση, είναι τα σύνορα του 1967», δήλωσε ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών στο ραδιόφωνο RTE.
Πρόκειται για «ένα καθορισμένο έδαφος που περιλαμβάνει τη Γάζα, τη Δυτική Όχθη και… μια πρωτεύουσα τόσο ενός ισραηλινού κράτους όσο και ενός παλαιστινιακού κράτους στην Ιερουσαλήμ», εξήγησε σχετικά ο Martin, αναφερόμενος στα γεωγραφικά όρια ενός νεόδμητου, διπλωματικά, κράτους των Παλαιστινίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης