Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Το προξενείο του Ισραήλ στο Μόναχο δέχθηκε επίθεση από διαδηλωτές

Γερμανία: Το προξενείο του Ισραήλ στο Μόναχο δέχθηκε επίθεση από διαδηλωτές
«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Αστυνομία του Μονάχου για την επαγρύπνηση» τόνισε η πρόξενος του Ισραήλ στη Νότιο Γερμανία
Επίθεση σημειώθηκε την Τετάρτη 22/5 κατά του προξενείου του Ισραήλ στο Μόναχο από πλήθος διαδηλωτών, σύμφωνα με τον γενικό πρόξενο της διπλωματικής εγκατάστασης.
Η Tayla Lador-Fresher, Γενική Πρόξενος στη Νότια Γερμανία και πρώην Πρέσβης στη Βιέννη, ανάρτησε στα γερμανικά στο X: «Σήμερα πραγματοποιήθηκε επίθεση στο Γενικό Προξενείο του Κράτους του Ισραήλ στο Μόναχο. Είναι μια επίθεση στο σύμβολο του κράτους του Ισραήλ στη νότια Γερμανία. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Αστυνομία του Μονάχου για την επαγρύπνηση."
Πρόσθεσε ότι «τους τελευταίους μήνες υπήρξε επανειλημμένη αντισημιτική και αντι-ισραηλινή ρητορική. Αυτή η σωματική επίθεση πάει τώρα ένα βήμα παραπέρα. Είναι σημαντικό αυτό να θεωρηθεί ως μια κλήση αφύπνισης για τις γερμανικές αρχές σχετικά με το πού οδηγεί ο αντισημιτισμός και το μίσος για το Ισραήλ».

Δυναμικές διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης στη Γερμανία

Επισημαίνεται ότι το Σάββατο 18/11 σχεδόν 4.000 Γερμανοί διαδήλωσαν μπροστά από την κύρια συναγωγή του Μονάχου, ενάντια στον συνεχιζόμενο πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.
Το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο NIUS ανέφερε ότι ένας από τους διοργανωτές της οργάνωσης Palestine Speaks παραλλήλισε τον Σιωνισμό με τον ρατσισμό. «Μαζί ενάντια στον ισραηλινό φασισμό», ανακηρύχθηκε στην εκδήλωση και σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί συμμετέχοντες έφεραν μαζί τους μεγάλα κλειδιά, γεγονός που αναγνωρίζεται ως σύμβολο για το αίτημα της επιστροφής των Παλαιστινίων στη γη τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης