Τελευταία Νέα
Διεθνή

Euroleague: Στα σκαριά η επιστροφή των ρωσικών ομάδων στη διοργάνωση

Euroleague: Στα σκαριά η επιστροφή των ρωσικών ομάδων στη διοργάνωση
«Φυσικά, στην Ευρωλίγκα λείπουν οι ρωσικές ομάδες», παραδέχθηκε ο Goran Sasic
Οι ρωσικοί σύλλογοι μπάσκετ πρέπει να επανέλθουν στην Euroleague και να αρθεί η απαγόρευση συμμετοχής τους στη διασυλλογική διοργάνωση, δηλώνει στο κρατικό πρακτορείο της Ρωσίας Tass ο Διευθυντής του ΔΣ των Προπονητών της ευρωπαϊκής διοργάνωσης Goran Sasic.
«Πιστεύω ότι πολύ, πολύ σύντομα όλα αυτά θα τελειώσουν», τόνισε σχετικά ο Sasic σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο.
«Φυσικά, στην Ευρωλίγκα λείπουν οι ρωσικές ομάδες», παραδέχθηκε.
"Μπορείτε απλώς να δείτε τις βαθμολογίες όπου βρίσκονταν οι ρωσικές ομάδες πριν από την αναστολή συμμετοχής. Πρέπει να επιστρέψουν", πρόσθεσε.
Στις 28 Φεβρουαρίου 2022, η διοίκηση της Euroleague Basketball απαγόρευσε προσωρινά τη συμμετοχή όλων τους ρωσικών συλλόγων μπάσκετ, συμπεριλαμβανομένης της ιστορικής CSKA Μόσχας από τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
Στις 22 Μαρτίου 2022, το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Euroleague Basketball αποφάσισε να αποκλείσει όλους τους ρωσικούς επαγγελματικούς συλλόγους μπάσκετ από τη σεζόν 2021/2022 κι εντεύθεν και να ακυρώσει όλα τα προηγούμενα αποτελέσματα τους.

Οι ρωσικές ομάδες μπορούν να παίζουν στο Βελιγράδι - Ακολουθούμε το παράδειγμα της Ελλάδας

Οι εθνικές ομάδες μπάσκετ της Ρωσίας καθώς και οι σύλλογοι είναι ελεύθερες να διεξάγουν τους επίσημους αγώνες τους στο Βελιγράδι, όπως κάνουν οι ισραηλινοί σύλλογοι, επισήμανε στην ίδια συνέντευξη ο Sasic.
«Η Παρτιζάν έπαιξε στη Φουενλαμπράδα της Ισπανία, ενώ η Εθνική Γιουγκοσλαβίας στην Ελλάδα τότε ήμασταν ευγνώμονες για αυτό», εξήγησε, υπενθυμίζοντας την κατάσταση κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία. 

sasic.jpg
O Goran Sasic, Εκτελεστικός Διευθυντής του ΔΣ των προπονητών της Euroleague

«Είμαστε ευγνώμονες στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης που βοήθησε την Εθνική Γιουγκοσλαβίας να παίξει και να προπονηθεί για τρία χρόνια», συνέχισε.
«Και προσφέρουμε σε ρωσικούς συλλόγους και εθνικές ομάδες να παίξουν και να προπονηθούν στο Βελιγράδι όπως κάναμε με τους τρεις ισραηλινούς συλλόγους».
«Εμείς στη Σερβία δεν πιστεύουμε σε κυρώσεις στον αθλητισμό και πιστεύουμε ότι αυτό είναι κακό", πρόσθεσε με νόημα ο Sasic..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης