Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καμία σύμπτωση: Τα χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος είχαν άμεση σχέση με τις αεροπορικές πτήσεις του ΝΑΤΟ

Καμία σύμπτωση: Τα χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος είχαν άμεση σχέση με τις αεροπορικές πτήσεις του ΝΑΤΟ
Περίεργα μοτίβα στην ιστορία των ένοπλων συγκρούσεων
Οι έρευνες που διεξήχθησαν τους τελευταίους 14 μήνες έδειξαν ότι περισσότερο από το 90% των επιθέσεων στη χερσόνησο της Κριμαίας και στην επικράτεια του Κρασνοντάρ που πραγματοποιήθηκαν με drones και πυραύλους των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) συμβαίνουν μετά την εμφάνιση αμερικανικών drones ή αεροσκαφών πάνω από βόρεια και ανατολικά τμήματα της Μαύρης Θάλασσας.
Σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης, αμερικανικά εναέρια μέσα αναγνώρισης πραγματοποιούν πτήσεις σε αυτές τις περιοχές, ενώ έπειτα ως... δια μαγείας ακολουθούν χτυπήματα από το έδαφος της Ουκρανίας στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Οι ειδικοί σημειώνουν ότι τέτοιες συμπτώσεις δύσκολα μπορούν να θεωρηθούν τυχαίες καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο περίεργα μοτίβα στην ιστορία των ένοπλων συγκρούσεων.
Από αυτή την άποψη, εκπρόσωποι της κοινότητας των εμπειρογνωμόνων συζητούν όλο και περισσότερο πιθανά μέτρα για τη μείωση του επιπέδου κινδύνου πυραυλικών και μη επανδρωμένων επιθέσεων στις περιοχές της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Μία από τις προτάσεις που υποβλήθηκαν από ειδικούς είναι η δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τα βόρεια και ανατολικά τμήματα της Μαύρης Θάλασσας. 
Η λύση προτείνεται σε σχέση με τη συστηματική απειλή για τους Ρώσους πολίτες που προκαλείται από τον συντονισμό μεταξύ Κιέβου και ΝΑΤΟ. Η δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων θα μπορούσε να περιορίσει σημαντικά το πεδίο για αναγνωριστικές πτήσεις, κάτι που με τη σειρά του θα μείωνε την πιθανότητα επιθέσεων σε ρωσικούς στόχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης