Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφοπλιστική παρέμβαση στο Κογκρέσο των ΗΠΑ - Gosar: «Δεν έχουμε καμία δουλειά στην Ουκρανία»

Αφοπλιστική παρέμβαση στο Κογκρέσο των ΗΠΑ - Gosar: «Δεν έχουμε καμία δουλειά στην Ουκρανία»
«Οι ΗΠΑ δεν πρέπει να στέλνουν οπλικά συστήματα, πυρομαχικά ή δολάρια φορολογουμένων για να χρηματοδοτήσουν έναν πόλεμο στην Ουκρανία, όπου δεν έχουν καμία δουλεία» υποστηρίζει ο βουλευτής
Ενώ μια διακομματική ομάδα σκληροπυρηνικών βουλευτών των ΗΠΑ, πιέζει τον Υπουργό Άμυνας LLoyd Austin να επιτρέψει στην Ουκρανία τη χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς κατά της Ρωσίας, ο βουλευτής  Paul Gosar γκρεμίζει με μια και μόνο δήλωση το αμερικανικό και εν γένει δυτικό, αντιρωσικό αφήγημα.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να στέλνουν οπλικά συστήματα, πυρομαχικά ή δολάρια φορολογουμένων για να χρηματοδοτήσουν ή να παρατείνουν έναν πόλεμο στην Ουκρανία, όπου δεν έχουμε καμία δουλειά», τόνισε αφοπλιστικά στο Sputnik το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

paul_gosar.JPG
O Paul Gosar βουλευτής της Arizona στο αμερικανικό Κογκρέσο

Τα σχόλιά του έρχονται ως απάντηση στο Sputnik, από το οποίο ερωτήθηκε για την επιστολή που συνέγραψε η δικομματική ομάδα Αμερικανών βουλευτών και απευθυνόταν στον Υπουργό Άμυνας Lloyd Austin, ζητώντας να επιτραπεί στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα μεγάλου βεληνεκούς για χτυπήματα εντός της ρωσικής επικράτειας.

Η επιστολή των σκληροπυρηνικών «γερακιών» του Κογκρέσου

«Γράφουμε με την ιδιότητά μας ως μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για να εκφράσουμε την ισχυρή υποστήριξή μας σε πολλά επείγοντα αιτήματα εκ μέρους των Ουκρανών συναδέλφων μας: Εξουσιοδότηση χρήσης όπλων που παρέχονται από τις ΗΠΑ για πλήγμα στρατηγικών στόχων εντός της ρωσικής επικράτειας υπό ορισμένες συνθήκες».
Μάλιστα, η εν λόγω επιστολή συνυπεγράφη από τον πρόεδρο της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των ΗΠΑ Michael Turner, όπως και από άλλους επιδραστικούς βετεράνους του Κογκρέσου, τόσο από την πτέρυγα των Δημοκρατικών, όσο και των Ρεπουμπλικανών.
Οι βουλευτές προέτρεψαν επίσης το Υπουργείο Άμυνας να εκπαιδεύσει περισσότερους Ουκρανούς πιλότους, ούτως ώστε να χειρίζονται αποτελεσματικά τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που προμηθεύεται το Κίεβο τους τελευταίους μήνες.

Συντονισμένη και επικίνδυνη κλιμάκωση από τη Δύση

Η Δύση εσχάτως συζητά ολοένα και πιο ... ζωηρά την άμεση εμπλοκή της στην ουκρανική σύγκρουση.
Για παράδειγμα, ο Γάλλος πρόεδρος Macron διεμήνυσε ότι ο γαλλικός στρατός μπορεί να σταλεί στην Ουκρανία, ενώ ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Dave Cameron υποστήριξε ότι θα ήταν αποδεκτό για τον ουκρανικό στρατό να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με βρετανικούς πυραύλους.
Η Ρωσία έχει περιγράψει αυτή τη ρητορική ως άνευ προηγουμένου φάση κλιμάκωσης της έντασης που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και, κυρίως, αντίμετρα.
Οι Ευρωπαίοι βλέπουν ότι η κατάσταση αλλάζει γρήγορα και ... οδεύουμε σε ολοκληρωτική κατάρρευση για την Ουκρανία, επομένως σκόπιμα κλιμακώνουν την κατάσταση, διαμηνύει το Κρεμλίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης