Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμόκ στη Βρετανία: Έχουμε στοιχεία ότι η Κίνα στέλνει θανάσιμη βοήθεια στη Ρωσία – Παγκόσμια απειλή, να ξυπνήσει ο κόσμος

Αμόκ στη Βρετανία: Έχουμε στοιχεία ότι η Κίνα στέλνει θανάσιμη βοήθεια στη Ρωσία – Παγκόσμια απειλή, να ξυπνήσει ο κόσμος
Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν στοιχεία ότι η Κίνα παρέχει ή πρόκειται να παράσχει θανάσιμη βοήθεια στη Ρωσία, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
Σχετικά Άρθρα
Η «θανάσιμη βοήθεια» ρέει άφθονη από την Κίνα στη Ρωσία γράφει το Reuters επικαλούμενο τον Βρετανό υπουργό Άμυνας Grant Shapps.
Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν στοιχεία ότι η Κίνα παρέχει ή πρόκειται να παράσχει θανάσιμη βοήθεια στη Ρωσία, δήλωσε ο Shapps στις 22 Μαΐου, μετέδωσε το Reuters.
Μιλώντας στο Συνέδριο Άμυνας του Λονδίνου, ο Shapps είπε ότι αποχαρακτηρίζει νέες πληροφορίες για να αποκαλύψει την «αρκετά σημαντική» εξέλιξη και κάλεσε τον κόσμο να «ξυπνήσει» με την απειλή που συνιστά.
Η Κίνα δηλώνει επίσημα ουδέτερο μέρος στον πλήρους κλίμακας πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και αρνήθηκε ότι παρέχει εξοπλισμό στη Ρωσία.
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει προηγουμένως την Κίνα να μην παρέχει στη Ρωσία θανάσιμη στρατιωτική βοήθεια και προέτρεψαν το Πεκίνο να χρησιμοποιήσει την επιρροή του στη Μόσχα για να βοηθήσει στον τερματισμό του πολέμου, αν και τα τελευταία σχόλια του Shapps υποδηλώνουν ότι αυτές οι προειδοποιήσεις δεν λαμβάνονται υπόψη.
«Αυτή η πρόσφατη επίσκεψη που είδαμε, (σ.σ. του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin στην Κίνα) η αύξηση του διμερούς εμπορίου κατά 64% που αποκαλύπτει ότι υπάρχει στην πραγματικότητα μια πολύ βαθύτερη σχέση εκεί», δήλωσε ο Shapps.
Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας δεν διευκρίνισε τις λεπτομέρειες της βοήθειας στην οποία αναφερόταν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης