Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron (πρόεδρος Γαλλίας): Η Νέα Καληδονία δεν θα γίνει Φαρ Ουέστ

Macron (πρόεδρος Γαλλίας): Η Νέα Καληδονία δεν θα γίνει Φαρ Ουέστ
Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να εδραιωθεί η βία υποστήριξε ο Γάλλος πρόεδρος
Η Νέα Καληδονία δεν γίνεται να μετατραπεί σε Φαρ Ουέστ υποστήριξε ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron κατά την επίσκεψη του στα νησιά του γαλλικού αρχιπελάγους.
«Αποφάσισα να έρθω επειδή δεν πρέπει να επιτρέψουμε ποτέ η βία να εδραιωθεί» τόνισε μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο ο Macron, ο οποίος δικαιολόγησε την ανάπτυξη ισχυρών δυνάμεων στο αρχιπέλαγος, επικαλούμενος την ανάγκη «αποκατάστασης της ηρεμίας».
Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι το διεθνές αεροδρόμιο στη Νουμεά θα παραμείνει κλειστό για τις εμπορικές πτήσεις ως την ερχόμενη Τρίτη (28η Μαΐου) στις 09:00 (τοπική ώρα• 01:00 ώρα Ελλάδας).
Το μέτρο αποφασίστηκε την επομένη του ξεσπάσματος βίαιων ταραχών στο γαλλικό υπεράκτιο έδαφος στον Ειρηνικό και παρατάθηκε πολλές φορές έκτοτε.
Από την Τρίτη πάντως η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία άρχισαν να απομακρύνουν εσπευσμένα αεροπορικώς εκατοντάδες τουρίστες, παγιδευμένους λόγω των ταραχών ανάμεσα σε αυτόχθονες αυτονομιστές και τις δυνάμεις ασφαλείας.
Τις ταραχές προκάλεσε νόμος της γαλλικής κυβέρνησης που δίνει το δικαίωμα ψήφου σε μη αυτόχθονες κατοίκους του νησιού.
Ο συνασπισμός των αυτονομιστικών δυνάμεων της Νέας Καληδονίας είχε αναφέρει πως η επίσκεψη Macron είναι μια ευκαιρία να πάρει απαντήσεις και δήλωσε ανοιχτός στο διάλογο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης