Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανίκητοι και στον ηλεκτρονικό πόλεμο οι Ρώσοι – Εξαφανίζουν… τη Starlink του Elon Musk

Ανίκητοι και στον ηλεκτρονικό πόλεμο οι Ρώσοι – Εξαφανίζουν… τη Starlink του Elon Musk
Εάν τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίσουν επιτυχώς να παρεμποδίζουν το σήμα από τη Starlink, αυτό θα μπορούσε να τους δώσει ένα τακτικό πλεονέκτημα
Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί επιτυχώς όπλα ηλεκτρονικού πολέμου κατά των δορυφορικών συστημάτων Starlink με συνέπεια να παρεμποδίζει τις επικοινωνίες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και να διακόπτει την πλοήγηση των drones τους.
«Χάνουμε στον ηλεκτρονικό πόλεμο» υποστήριξε μιλώντας στους New York Times ο αναπληρωτής διοικητής της μονάδας drones της 92ης Ταξιαρχίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, που φέρει την κωδική ονομασία «Αίαντας».
«Την ημέρα πριν από την έναρξη της επίθεσης στο Kharkiv, οι τηλεπικοινωνίες απλώς εξαφανίστηκαν» τόνισε ο Ουκρανός διοικητής.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Starlink επιτρέπει στον ουκρανικό στρατό να έχει μια σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο, γεγονός που του δίνει την ευχέρεια να λαμβάνει κρίσιμες πληροφορίες και εικόνες από τα drones έτσι ώστε να προσαρμόζει ανάλογα τις δυνάμεις του πυροβολικού του και να συντονίζει τις ενέργειες του στο πεδίο της μάχης.

Πιο ισχυρές τεχνολογίες

Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες, τα ρωσικά στρατεύματα άρχισαν να χρησιμοποιούν πιο ισχυρές και πιο εξελιγμένες τεχνολογίες ηλεκτρονικών παρεμβολών, ανέφερε ο Mikhail Fedorov, ο Ουκρανός υπουργός Ψηφιακού Μετασχηματισμού.
Ο ουκρανικός στρατός προσπάθησε να προστατεύσει τα τερματικά Starlink από τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου τοποθετώντας τα σε κοιλώματα και καλύπτοντάς τα με μεταλλικό πλέγμα, αλλά αυτές οι μέθοδοι αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές.
Εάν τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίσουν επιτυχώς να παρεμποδίζουν το σήμα από τη Starlink, αυτό θα μπορούσε να τους δώσει ένα τακτικό πλεονέκτημα, επισημαίνουν οι New York Times.
Οι συσκευές των δορυφορικών επικοινωνιών της Starlink, που αναπτύχθηκαν από τη SpaceX του Elon Musk, μεταδίδουν ένα σήμα Διαδικτύου από τους δορυφόρου που είναι σε τροχιά σε τερματικά στο έδαφος, τα οποία στη συνέχεια διανέμουν το σήμα μέσω Wi-Fi.
Τον Δεκέμβριο του 2023, ο Fedorov ανέφερε ότι περίπου 47.000 συσκευές Starlink λειτουργούσαν στην Ουκρανία. Ο

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης