Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιχείρηση «σιωπητήριο» στα social media από τη CIA – Τι αναφέρει αποκαλυπτική έρευνα

tags :
Επιχείρηση «σιωπητήριο» στα social media από τη CIA – Τι αναφέρει αποκαλυπτική έρευνα
Όλα υπό το πρόσχημα της εθνικής ασφάλειας…
Νέα έκθεση βόμβα αποκαλύπτει το παιχνίδι το οποίο παίζουν οι μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στις πλάτες των πολιτών του κόσμου.
Το report, που φέρει τον τίτλο «Twitter Files», αποκαλύπτει πως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της InQtel, της εταιρείας επιχειρηματικών κεφαλαίων της CIA, και αναλυτές της μυστικής υπηρεσίας, συμμετείχαν το 2021-2022 σε μια τεράστια προσπάθεια για να εξαγοράσουν το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου του Twitter.
Αυτές οι προσπάθειες ήταν μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για τη διαχείριση του τρόπου με τον οποίο οι πληροφορίες διαδίδονται και καταναλώνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπό το πρόσχημα της καταπολέμησης της «παραπληροφόρησης» και της ξένης προπαγάνδας.
Σύμφωνα με την έκθεση, σκοπός ήταν ο εντοπισμός πληροφοριοδοτών («εσωτερικές απειλές») όπως ο Edward Snowden, καθήκον με το οποίο είχε επιφορτιστεί αξιωματούχος επί σειρά ετών της CIA.
Προτεινόμενη επικεφαλής του ματαιωμένου Συμβουλίου Διακυβέρνησης Παραπληροφόρησης του DHS ήταν η Nina Jankowicz, η οποία βοήθησε τον αμερικανικό στρατό και τις επιχειρήσεις «υβριδικού πολέμου» του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.
Ο Jim Baker, ο οποίος ως Γενικός Σύμβουλος του FBI βοήθησε στην έναρξη της φάρσας του Russiagate και ως Αναπληρωτής Γενικός Σύμβουλος του Twitter προέτρεψε τα στελέχη του Twitter να λογοκρίνουν την ιστορία της New York Post για τον Hunter Biden, τον γιο του προέδρου Joe Biden.
Σημειώνεται πως η Jankowicz (γνωστή και ως «Scary Poppins») υπήρξε ένθερμη υποστηρίκτρια της λήψης αυστηρών μέτρων για την αντιμετώπιση της «αχαλίνωτης παραπληροφόρησης», ενώ ο Jim Baker, με την ιδιότητά του ως Γενικού Συμβούλου του FBI και αργότερα ως Αναπληρωτή Γενικού Συμβούλου του Twitter, υποστήριξε και εφάρμοσε πολιτικές που περιόρισαν ορισμένους τύπους ομιλίας στην πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένων αποφάσεων που επηρέαζαν την ορατότητα πολιτικά ευαίσθητου περιεχομένου.
Επιπλέον, εταιρείες όπως το PayPal, το Amazon Web Services και το GoDaddy επιστρατεύθηκαν για τον έλεγχο πολλών ατόμων.
Και αν μη τι άλλο, αυτή η προσέγγιση αποτελεί σημαντική κλιμάκωση στη χρήση εταιρειών για την επίτευξη αυτού που θα μπορούσε ουσιαστικά να θεωρηθεί λογοκρισία υπό το πρόσχημα της εθνικής ασφάλειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης