Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή στο Ισραήλ: Ψευδής, εξωφρενική και αηδιαστική η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου

Οργή στο Ισραήλ: Ψευδής, εξωφρενική και αηδιαστική η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου
«Το Ισραήλ το κάνει αυτό σύμφωνα με το δικαίωμά του να υπερασπιστεί το έδαφός του και τους πολίτες του» τονίζει το Τελ Αβίβ για την επέμβαση στη Rafah
Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ συνέταξαν κοινό ανακοινωθέν με το οποίο απαντούν στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης, η οποία διατάσσει το Ισραήλ να σταματήσει τις επιχειρήσεις στη Rafah, καθώς ενέχουν τον κίνδυνο αφανισμού του άμαχου πληθυσμού στην πόλη νότιας της Γάζας.
Η ισραηλινή διπλωματία χαρακτηρίζει την απόφαση «ψευδή, εξωφρενική και αηδιαστική».
«Μετά την τρομερή τρομοκρατική επίθεση κατά των πολιτών του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023, το Ισραήλ ξεκίνησε έναν δίκαιο αμυντικό πόλεμο για να εξαλείψει την τρομοκρατική οργάνωση Hamas και να απελευθερώσει τους ομήρους μας», τονίζεται σχετικά.
«Το Ισραήλ το κάνει αυτό σύμφωνα με το δικαίωμά του να υπερασπιστεί το έδαφός του και τους πολίτες του, διατηρώντας τις ηθικές του αξίες και τηρώντας το διεθνές δίκαιο», σημειώνουν οι αρχές του Τελ Αβίβ.
«Το Ισραήλ δεν πραγματοποίησε και δεν θα πραγματοποιήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή της Rafah που δημιουργούν συνθήκες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον αφανισμό του παλαιστινιακού άμαχου πληθυσμού, εν όλω ή εν μέρει», προσθέτουν.
Και κλείνουν διαμηνύοντας ότι «το Ισραήλ θα συνεχίσει τις προσπάθειές του να επιτρέψει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας και θα ενεργήσει σύμφωνα με τον νόμο για να μειώσει, όσο το δυνατόν περισσότερο, τις ζημιές στον άμαχο πληθυσμό στη Λωρίδα της Γάζας».
Ενώ η ανακοίνωση επιβεβαιώνει τη δέσμευση του Ισραήλ να αποτρέψει τις τρομοκρατικές οργανώσεις από το να ανακαταλάβουν το πέρασμα της Rafah, το Τελ Αβίβ αναφέρει ότι παραμένει δεσμευμένο να επιτρέψει την παράδοση βοήθειας μέσω της πύλης.
Η Αίγυπτος έχει αρνηθεί να ανοίξει ξανά το πέρασμα από τότε που το Ισραήλ κατέλαβε την πλευρά της Γάζας στις 7 Μαΐου, επισημαίνουν οι Times of Israel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης