Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηλεκτρονικό ... σαμποτάζ από τη Ρωσία: Τουλάχιστον 10 φορές λιγότερο αποτελεσματικά τα νατοϊκά όπλα στην Ουκρανία

Ηλεκτρονικό ... σαμποτάζ από τη Ρωσία: Τουλάχιστον 10 φορές λιγότερο αποτελεσματικά τα νατοϊκά όπλα στην Ουκρανία
Δορυφορικά κατευθυνόμενα όπλα, όπως τα Excalibur και τα συστήματα HIMARS, έχουν αχρηστευθεί από τις ρωσικές μεθόδους ηλεκτρονικού πολέμου
Η ακρίβεια ενός μεγάλου αριθμού οπλικών συστημάτων, που έχει αποστείλει το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, έχει μειωθεί τουλάχιστον κατά 10 φορές, λόγω της αποτελεσματικότητας του ρωσικού ηλεκτρονικού πολέμου, αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η Washington Post.
Μάλιστα, αφού το επίπεδο ακρίβειας ορισμένων τύπων αμερικανικών όπλων μειώθηκε σημαντικά, το Κίεβο ... τα εγκατέλειψε οριστικά λόγω της παροιμιώδους αναποτελεσματικότητάς τους.
Ειδικότερα, πρόκειται για δορυφορικά κατευθυνόμενα όπλα, συμπεριλαμβανομένων βλημάτων Excalibur και συστημάτων HIMARS.
«Για παράδειγμα, το ποσοστό επιτυχίας των βλημάτων Excalibur των ΗΠΑ μειώθηκε ραγδαία μέσα σε λίγους μήνες – σε λιγότερο από το 10% των χτυπημάτων στόχων», εξηγεί μια πηγή στην WP.
Ακολούθως -πριν από 6 μήνες- αφού οι Ουκρανοί ανέφεραν το πρόβλημα, η Ουάσιγκτον σταμάτησε να προμηθεύει το Excalibur στο Κίεβο.

dsasdsdsad.JPG
Συστήματα HIMARS στον πόλεμο της Ουκρανίας

Ακόμη και πριν οι Ηνωμένες Πολιτείες σταματήσουν τις προμήθειες, οι πυροβολητές του Ουκρανικού σταμάτησαν να χρησιμοποιούν το Excalibur, επειδή είναι βαρύτερα από άλλα βλήματα που χρησιμοποιούνται.
Ο ρωσικός ηλεκτρονικός πόλεμος παρεμποδίζει, επίσης, το έργο της ουκρανικής αεροπορίας: «Για τους Ουκρανούς πιλότους, δεν σημείο που να μην αισθάνονται ότι δεν είναι κάτω από το ρωσικό όπλο».
Σχετικά με τα HIMARS, το δημοσίευμα αναφέρει ότι διανύουν το δεύτερο έτος χρήσης τους στο πεδίο και ο ρωσικός ηλεκτρονικός πόλεμος άρχισε ήδη να τα ... αχρηστεύει.
Αυτή η αναποτελεσματικότητα οδήγησε στο γεγονός ότι πολύ ακριβά βλήματα χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για να χτυπήσουν στόχους χαμηλής τακιτκής αξίας.
Το Κίεβο εξακολουθεί να θεωρεί τους πυραύλους του HIMARS αποτελεσματικούς, αλλά η ρωσική εμπλοκή μπορεί να οδηγήσει στο να χάνουν τον στόχο τους κατά 15 μέτρα ή και ... περισσότερο.

WApo_Ruusia.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης