Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Scholz επιμένει στο Nein για την αποστολή γερμανικών πυραύλων Taurus στην Ουκρανία

O Scholz επιμένει στο Nein για την αποστολή γερμανικών πυραύλων Taurus στην Ουκρανία
«Υποστηρίζουμε τον αμυντικό αγώνα της Ουκρανίας, αλλά δεν θέλουμε να κλιμακωθεί η κατάσταση σε πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ» δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος
Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz υποσχέθηκε να συνεχίσει τη στρατιωτική υποστήριξη για την Ουκρανία, αλλά εξήγησε για άλλη μια φορά γιατί η Γερμανία δεν μπορεί να προμηθεύσει το Κίεβο με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Taurus.
«Θα παρέχουμε υποστήριξη όσο χρειαστεί», είπε.
«Αλλά κάθε απόφαση πρέπει να σταθμίζεται καλά.
Έχω την ευθύνη: υποστηρίζουμε τον αμυντικό αγώνα της Ουκρανίας, αλλά δεν θέλουμε να κλιμακωθεί η κατάσταση σε πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.
Μπορεί κανείς μόνο να φανταστεί τι θα γίνει με την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο», εξήγησε.
Υπενθύμισε ότι η στρατιωτική βοήθεια της Γερμανίας στην Ουκρανία ανέρχεται σε 28 δισεκατομμύρια ευρώ.
Πριν από λίγο καιρό, το Βερολίνο υποσχέθηκε να προμηθεύσει ένα ακόμη σύστημα Patriot σε μια προσπάθεια να ωθήσει άλλες χώρες προς την αύξηση της βοήθειας προς το Κίεβο, σημείωσε ο Scholz. Ωστόσο, για άλλη μια φορά είπε ότι αντιτίθεται στην αποστολή πυραύλων Taurus στην Ουκρανία γιατί αυτό θα σήμαινε ότι οι Γερμανοί στρατιώτες θα πρέπει να στοχοθετήσουν μόνοι τους.
Η Ουκρανία ζητά από τη Γερμανία να προμηθεύσει πυραύλους Taurus εδώ και πολύ καιρό. Αυτοί οι πύραυλοι θεωρούνται ανάλογοι με τους βρετανικούς Storm Shadows, οι οποίοι έχουν ήδη παραδοθεί στο Κίεβο.
Ωστόσο, η εμβέλεια του Taurus είναι μεγαλύτερη από αυτή του Storm Shadow, φτάνοντας τα 500 χιλιόμετρα.
Ο Scholz έχει επανειλημμένα απορρίψει την ιδέα αποστολής πυραύλων Taurus στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η αποτελεσματική χρήση αυτών των πυραύλων απαιτεί τη συμμετοχή γερμανικού στρατιωτικού προσωπικού και αυτή ακριβώς είναι η γραμμή που δεν θέλει να περάσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης