Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανοί νεοναζί εκπαιδεύονται στη Γαλλία – Σάλος με τον Boris Johnson και τη φωτογραφία με σύμβολα των SS

Ουκρανοί νεοναζί εκπαιδεύονται στη Γαλλία – Σάλος με τον Boris Johnson και τη φωτογραφία με σύμβολα των SS
«Εξοπλισμένοι σαν Γάλλοι στρατιώτες, αυτοί οι άνδρες είναι συνδεδεμένοι με την 3η Ταξιαρχία Εφόδου, μια μονάδα του Ουκρανικού Στρατού που είναι κληρονόμος του νεοναζιστικού συντάγματος Azov» αναφέρει δημοσίευμα γαλλικού μέσου 
Ουκρανοί νεοναζί εκπαιδεύονται στη Γαλλία, όπως αποκαλύπτει το Mediapart, που δημοσιεύει μία σειρά από πλάνα που δείχνει το στρατιωτικό προσωπικό να έχει ναζιστικά σύμβολα.
Στα πλάνα φαίνεται μεταξύ άλλων Ουκρανός στρατιώτης με ένα σύμβολο SS στο πρόσωπό του.
«Εξοπλισμένοι σαν Γάλλοι στρατιώτες, αυτοί οι άνδρες είναι συνδεδεμένοι με την 3η Ταξιαρχία Εφόδου, μια μονάδα του Ουκρανικού Στρατού που είναι κληρονόμος του νεοναζιστικού συντάγματος Azov», ανέφερε το δημοσίευμα τονίζοντας ότι αυτό εγείρει ερωτήματα σχετικά με «τις επιπτώσεις αυτής της αμφιλεγόμενης συνεργασίας για την εθνική και διεθνή ασφάλεια».


france_1_1.png
Σάλος με τον Johnson

Η αποκάλυψη συνέπεσε με τη δημοσίευση μίας άκρως αμφιλεγόμενης εικόνας που δείχνει τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας, Boris Johnson να κρατά ένα πανό με ένα σύμβολο των ναζί SS δίπλα σε μέλη της μονάδας Νεοναζί Azov.
Το ουκρανικό προσωπικό φιλοξενήθηκε στο Λονδίνο, όπως γράφει το Military Watch Magazine.
«Βασιζόμαστε εξ ολοκλήρου σε τέτοιους ήρωες όπως οι άνθρωποι που είναι εδώ μαζί μας απόψε, από την ταξιαρχία του Azov», δήλωσε ο Johnson εφιστώντας περαιτέρω την προσοχή στη σχέση μεταξύ των δυτικών κυβερνήσεων και των ακροδεξιών στρατιωτικών οργανώσεων στην κοινή πολεμική τους προσπάθεια κατά της Ρωσίας.

johnson_nazi.JPG
Εκπαίδευση Ουκρανών νεοναζί στην Ευρώπη


Οι αναφορές για εκπαίδευση των ουκρανικών δυνάμεων σε κράτη μέλη του ΝΑΤΟ που φέρουν ναζιστικά διακριτικά δεν ήταν καθόλου πρωτοφανείς, με τη Γερμανία να έχει απελάσει έναν αριθμό προσωπικού για αυτούς τους λόγους.
Πλάνα από τις πρώτες γραμμές που δημοσιεύθηκαν από μέσα ενημέρωσης από πολλά κράτη μέλη του ΝΑΤΟ έχουν επίσης δείξει πολύ συχνά ναζιστικά διακριτικά όχι μόνο στα σώματα και τις στολές των ουκρανικών δυνάμεων, αλλά και στα τεθωρακισμένα οχήματα τους.
Μονάδες νεοναζί της Ουκρανίας έχουν κατηγορηθεί σε πολλές εκθέσεις του ΟΗΕ και σε αναφορές διεθνών οργανισμών ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως η Human Rights Watch και η Διεθνής Αμνηστία για εμπλοκή σε βασανιστήρια, βιασμούς και λεηλασίες.
Ο ιδρυτής του τάγματος Azov Andrey Biletsky περιγράφεται από το περιοδικό TIME ότι έχει δημιουργήσει μια «νεοναζιστική τρομοκρατική ομάδα», της οποίας «το μανιφέστο φαινόταν να αντλεί το αφήγημά της, κατευθείαν από τη ναζιστική ιδεολογία».

france_nazi_2.JPG

Οι ΗΠΑ λόγω Ρωσίας έκαναν τα στραβά μάτια στην εγκληματική δράση των Azov

Πριν από την κλιμάκωση των εχθροπραξιών Ρωσίας-Ουκρανίας τον Φεβρουάριο του 2022 σε πόλεμο πλήρους κλίμακας, το τάγμα Azov αναγνωρίστηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες ως νεοναζιστική οργάνωση.
Μάλιστα έθεσε περιορισμούς στα είδη υποστήριξης που θα μπορούσαν να παρασχεθούν, αν και ζητούσε να μειωθούν αυτοί οι περιορισμοί αυξήθηκε καθώς οι μονάδες Azov άρχισαν να διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην πολεμική προσπάθεια κατά των ρωσικών δυνάμεων.
Η φερόμενη ως πολύ υψηλή μαχητική αποτελεσματικότητα των ναζιστικών στρατιωτικών μονάδων στον συνεχιζόμενο Ρωσο-Ουκρανικό Πόλεμο τροφοδότησε ισχυρισμούς ότι η ιδεολογία τους παραβλέπεται από τους δυτικούς υποστηρικτές του Κιέβου λόγω της  ύψιστης προτεραιότητας της νίκης επί της Ρωσίας.
france_nazi_3.JPG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης