Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Hamas διαψεύδει τη συνέχιση των συνομιλιών για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα την Τρίτη 28 Μαΐου

H Hamas διαψεύδει τη συνέχιση των συνομιλιών για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα την Τρίτη 28 Μαΐου
Το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί το αίτημα της Hamas για τερματισμό του πολέμου, ενώ οι Παλαιστίνιοι θέλουν να απελευθερωθούν οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι από το Ισραήλ
Αξιωματούχος της Hamas διέψευσε αργά το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 δημοσιεύματα ισραηλινών μέσων ενημέρωσης ότι οι συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας θα συνεχιστούν στο Κάιρο την Τρίτη (28/5).
«Δεν υπάρχει ημερομηνία», δήλωσε ο αξιωματούχος της Χαμάς Hamas Reuters, ερωτηθείς σχετικά με τις αναφορές.
Την έναρξη νέου κύκλου διαπραγματεύσεων από την ερχόμενη εβδομάδα μεταξύ του Ισραήλ και της Hamas, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων και την κατάπαυση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, είχε δηλώσει νωρίτερα αξιωματούχος του Ισραήλ, όπως είχε μεταδώσει το Reuters.
Η απόφαση για την επανέναρξη των συνομιλιών, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ελήφθη μετά τη συνάντηση του επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών Mossad με τον επικεφαλής της CIA και τον πρωθυπουργό του Κατάρ, το οποίο έχει αναλάβει τη διαμεσολάβηση μεταξύ των δύο πλευρών.
«Στο τέλος της συνάντησης, αποφασίστηκε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με βάση νέες προτάσεις υπό την καθοδήγηση των διαμεσολαβητών, της Αιγύπτου και του Κατάρ και με ενεργό συμμετοχή των ΗΠΑ», δήλωσε.
Οι προσπάθειες να επιτευχθεί η απελευθέρωση περισσότερων από 120 ομήρων που απήχθησαν κατά την επίθεση της Hamas στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ στο πλαίσιο μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός έχουν μέχρι στιγμής αποτύχει.
Οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται για το αδιέξοδο.
Το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί το αίτημα της Hamas για τερματισμό του πολέμου, ενώ οι Παλαιστίνιοι θέλουν να απελευθερωθούν οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι από το Ισραήλ.
Το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι θέλει να εξαλείψει τη Χαμάς, η οποία κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας και έχει ορκιστεί στην καταστροφή του Ισραήλ. Ο πόλεμος που προκλήθηκε από την επίθεση της Hamas στις 7 Οκτωβρίου μαίνεται για περισσότερους από επτά μήνες, καταστρέφοντας μεγάλο μέρος της Γάζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης