Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maloof (Πρώην Πεντάγωνο ΗΠΑ): O Stoltenberg είναι απελπισμένος και το ΝΑΤΟ απέτυχε στην Ουκρανία

Maloof (Πρώην Πεντάγωνο ΗΠΑ): O Stoltenberg είναι απελπισμένος και το ΝΑΤΟ απέτυχε στην Ουκρανία
«Ο Stoltenberg παραδέχεται τώρα –χωρίς να το λέει, ότι η αποστολή του ΝΑΤΟ απέτυχε», επισημαίνει ο πρώην αναλυτής του αμερικανικού Πενταγώνου 
Σχετικά Άρθρα
Ως σημάδι απελπισίας εκ μέρους του ΝΑΤΟ χαρακτηρίζει ο πρώην αξιωματούχος και αναλυτής του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ Michael Maloof, την προτροπή του γενικού γραμματέα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Jens Stoltenberg για έγκριση ουκρανικών χτυπημάτων σε ρωσικό έδαφος με δυτικά όπλα.
«Ο Stoltenberg παραδέχεται τώρα –χωρίς να το λέει, ότι η αποστολή του ΝΑΤΟ απέτυχε.
Το ΝΑΤΟ δεν έχει τη δυνατότητα να διατηρήσει ένα σταθερό επίπεδο εξοπλισμών για την Ουκρανία.
Ως αποτέλεσμα, αυτή η προσπάθεια τώρα να κλιμακωθεί ακόμη περισσότερο χρησιμοποιώντας τα πιο επιθετικά όπλα…θα επεκτείνει μόνο τον πόλεμο», προειδοποίησε ο Maloof μιλώντας στο Sputnik.
Η αυξανόμενη απόγνωση του ΝΑΤΟ προφανώς απηχεί τα απελπιστικά όρια στα οποία έχει βρεθεί ο ουκρανικός στρατός, σημείωσε ο αναλυτής.
«Έχουν πολύ περιορισμένο ανθρώπινο δυναμικό.
Έχουν πολύ περιορισμένα χέρια.
Και το γεγονός ότι οι Ρώσοι κινούνται σε πολλαπλά μέτωπα την ίδια στιγμή επηρεάζει την ικανότητα της Ουκρανίας», σημείωσε ο Maloof.

Επικίνδυνες συνθήκες

Ωστόσο επισημαίνει το ρίσκο Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες, να δημιουργήσουν επικίνδυνες συνθήκες «όπου  ο διαχωρισμός μεταξύ του τι είναι ΝΑΤΟ και τι δεν είναι θα θολώσει», ιδιαίτερα καθώς αρκετοί Ευρωπαίοι σύμμαχοι έχουν απειλήσει να στείλουν χερσαία στρατεύματα απευθείας στη σύγκρουση, παρακάμπτοντας έτσι τη Συνθήκη του Βορειοατλαντικού Συμφώνου για τη συλλογική άμυνα.
«Εάν δεχτούν επίθεση, δεν θα μπορούσε να υπάρξει απάντηση του ΝΑΤΟ σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες και τότε αυτές οι χώρες θα βρεθούν σε άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία – ειδικά αν στείλουν στρατεύματα. Είμαι βέβαιος ότι η Ρωσία θα στοχεύσει αυτά τα στρατεύματα στην Ουκρανία.
Εάν εκτοξευθούν πύραυλοι ή απογειωθούν αεροσκάφη από χώρες του ΝΑΤΟ για να βοηθήσουν την Ουκρανία, αυτό σίγουρα θα επεκτείνει τον πόλεμο», τόνισε ο πρώην αναλυτής του Πενταγώνου.
Ο Maloof εκπλήσσεται από τη κοντόφθαλμη σκέψη ορισμένων Ευρωπαίων ηγετών σχετικά με την ουκρανική κρίση, επισημαίνοντας ότι το οικονομικό μέλλον της Ευρώπης, ακόμη και η επιβίωσή της, μπορεί να διακυβεύονται, δεδομένου ότι «βρίσκονται πολύ πιο κοντά στη σύγκρουση από τις Ηνωμένες Πολιτείες».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης