Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βερολίνο: Εξιτήριο για τους 12 τραυματίες των επεισοδίων στο μετρό, μεταξύ οπαδών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού - Καμία σύλληψη Έλληνα

Βερολίνο: Εξιτήριο για τους 12 τραυματίες των επεισοδίων στο μετρό, μεταξύ οπαδών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού - Καμία σύλληψη Έλληνα
Συνολικά 12 οι τραυματίες
(upd) Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήραν οι 12 συνολικά τραυματίες από τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στον σταθμό «Prenzlauer Allee S-Bahn» του μετρό της πόλης μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.
Ο ένας που είχε τραυματιστεί σοβαρά είναι Σέρβος και διέφυγε τον κίνδυνο.
Όλοι οι ταρυματίες, σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση από την ελληνική πρεσβεία, υπέγραψαν και πήραν εξιτήριο, ενώ ο Σέρβος άνδρας που νοσηλευόταν με τραύματα απειλητικά για τη ζωή του, πλέον, δεν διατρέχει κίνδυνο.
Παρόλο που η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής του Βερολίνου δεν ανέφερε την προέλευση των τραυματιών, η Berliner Zeitung της Κυριακής (26/5) σε σημερινό δημοσίευμά της κάνει αναφορά για συγκρούσεις μεταξύ οπαδών φιλάθλων ομάδων μπάσκετ και συμμετοχή περίπου 60 ατόμων στα επεισόδια, με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας να γνωστοποιεί πως χρησιμοποιήθηκαν μπαστούνια του μπέιζμπολ και ρόπαλα.
Η γερμανική αστυνομία δεν προχώρησε σε καμία σύλληψη, ενώ ο σταθμός παραμένει κλειστός για λόγους ασφαλείας.
Νωρίτερα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για  89 συλλήψεις.

Βρούτσης: Κανείς Έλληνας δεν συνελήφθη ή νοσηλεύεται


«Κανένας Έλληνας οπαδός ούτε νοσηλεύεται, ούτε συνελήφθη στο Βερολίνο», επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης σε δήλωσή του.
Όσοι Έλληνες προσήχθησαν, στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι και «όσοι δέχθηκαν πρώτες βοήθειες υπέγραψαν υπεύθυνες δηλώσεις και αποχώρησαν», εξήγησε.
«Από νωρίς το πρωί, με τη βοήθεια της Πρέσβειρας μας στο Βερολίνο, Μάρας Μαρινάκη, κινηθήκαμε συντονισμένα για να εξακριβώσουμε από τις γερμανικές αρχές τί ακριβώς συνέβη στα επεισόδια που έλαβαν χώρα τα ξημερώματα.
Έπειτα από πολύωρες επαφές επιβεβαιώνουμε επίσημα ότι ουδείς Έλληνας βρίσκεται ανάμεσα σε νοσηλευόμενους ή σε συλληφθέντες.
Όσοι Έλληνες προσήχθησαν αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ όσοι δέχθηκαν πρώτες βοήθειες υπέγραψαν υπεύθυνες δηλώσεις και αποχώρησαν».

Οι τραυματίες

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα την Κυριακή 26/5 η Πυροσβεστική του Βερολίνου, ένα άτομο τραυματίστηκε βαριά, 2 άτομα φέρουν σοβαρά τραύματα και 9 ελαφρά.
Τα 12 άτομα τραυματίστηκαν στη διάρκεια άγριας συμπλοκή που σημειώθηκε στον σταθμό, μετά τα σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.
Στον σταθμό εκτός από τις αστυνομικές δυνάμεις, κλήθηκαν πυροσβέστες και διασώστες.
berlin2.JPG
Τα επεισόδια

Τα επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού σημειώθηκαν σε δύο σημεία στο Βερολίνο, όπου οι δύο ελληνικές ομάδες αγωνίζονται στο Final Four της Euroleague.
Το ένα σημείο όπου υπήρξε συμπλοκή ήταν κοντά σε σταθμό του μετρό και το άλλο κοντά σε ξενοδοχείο.
Εκτός από τους τραυματίες, έγιναν και συλλήψεις από τη γερμανική αστυνομία.
Σημειώνεται ότι ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στον τελικό και σήμερα Κυριακή 26/5 στις 21:00 θα διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης απέναντι στην κάτοχο του τροπαίου Ρεάλ Μαδρίτης.
Ο Ολυμπιακός σήμερα, στις 18:00 θα παίξει με την Φενερμπαχτσέ για την 3η θέση.
Υπενθυμίζεται ότι επεισόδια υπήρξαν και πριν την έναρξη του πρώτου χρονικά ημιτελικού την Παρασκευή (24/5), ανάμεσα σε οπαδούς της Φενερμπαχτσέ και του Παναθηναϊκού, με πάνω από 100 άτομα της τουρκικής ομάδας να βρίσκουν την ευκαιρία για να μπουν χωρίς εισιτήρια στην Uber Arena. Η αστυνομία του Βερολίνου είχε προχωρώντας σε συλλήψεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης