Τελευταία Νέα
Διεθνή

Der Spiegel: Τα κράτη της Βαλτικής δεν αποκλείουν αποστολή στρατού λόγω κατάρρευσης της Ουκρανίας

Der Spiegel: Τα κράτη της Βαλτικής δεν αποκλείουν αποστολή στρατού λόγω κατάρρευσης της Ουκρανίας
Το επιχείρημά τους ότι εάν η Ρωσία επιτύχει μια στρατηγική πρόοδο στην ανατολική Ουκρανία, επειδή η Δύση βοηθά το Κίεβο λιγότεοε από ό,τι χειράζεται, τότε η κατάσταση θα μπορούσε να επιδεινωθεί απότομα», αναφέρει το άρθρο στο Der Spiegel
Οι βουλευτές των χωρών της Βαλτικής δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο αποστολής στρατιωτικού προσωπικού στην Ουκρανία εάν η κατάσταση για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιδεινωθεί ριζικά.
Το περιοδικό Der Spiegel σε δημοσίευμά του κάνει αναφορά σε αυτές τις δηλώσεις  χωρίς να δώσει σημαντικές λεπτομέρειες για το πώς αυτό θα συμβεί.
Επιπλέον, το δημοσίευμα δεν διευκρινίζει ποιος ακριβώς έκανε τέτοιες δηλώσεις.
Όπως είπε προηγουμένως ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg , η συμμαχία δεν πρόκειται να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία ούτε να δημιουργήσει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στους ουρανούς πάνω από την Ουκρανία.
Σύμφωνα με το Der Spiegel, την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια μιας διάσκεψης για την ασφάλεια στο Ταλίν, μέλη των κοινοβουλίων των χωρών της Βαλτικής επέκριναν εκπροσώπους του Βερολίνου.
«Το επιχείρημά τους είναι το εξής: εάν η Ρωσία επιτύχει μια στρατηγική πρόοδο στην ανατολική Ουκρανία, επειδή η Δύση βοηθά το Κίεβο λιγότερο από πλήρως, τότε η κατάσταση θα μπορούσε να επιδεινωθεί απότομα», αναφέρει το άρθρο.

«Οι πολιτικοί της Βαλτικής προειδοποίησαν ότι σε αυτή την περίπτωση οι χώρες της Βαλτικής και η Πολωνία δεν θα περίμεναν τα ρωσικά στρατεύματα να φτάσουν στα σύνορά τους, επομένως θα έστελναν οι ίδιοι στρατεύματα στην Ουκρανία», γράφει το περιοδικό.
Σε αυτή την περίπτωση, «το ΝΑΤΟ θα γινόταν μέρος του πολέμου», επισημαίνεται στο άρθρο.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης