Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Το AfD διατηρεί τη 2η θέση στην πρόθεση ψήφου ενόψει των ευρωεκλογών παρά τον πόλεμο που έχει δεχθεί

Γερμανία: Το AfD διατηρεί τη 2η θέση στην πρόθεση ψήφου ενόψει των ευρωεκλογών παρά τον πόλεμο που έχει δεχθεί
Το AfD αποβλήθηκε αυτή την εβδομάδα από την ομάδα Ταυτότητα και Δημοκρατία (ID), μια συμμαχία λαϊκιστικών δεξιών κομμάτων στο Ευρωκοινοβούλιο
Το ακροδεξιό γερμανικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) διατήρησε τη δεύτερη θέση στον πρόθεση ψήφου ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου παρά το πρόσφατο κύμα σκανδάλων που απειλεί να γκρεμίσει τις ελπίδες του κόμματος.
Διαδικτυακή δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων INSA για λογαριασμό της εφημερίδας Bild am Sonntag και δημοσιεύθηκε την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 δίνει στο AfD 17%, ίδιο δηλαδή ποσοστό με τον Απρίλιο.
Η συντηρητική συμμαχία CDU/CSU εμφανίζεται πρώτη στην πρόθεση ψήφου με 30% με το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDP) στο 14% και τους εταίρους του στον συνασπισμό--τους Πράσινους και το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα στο 13% και 4% αντίστοιχα.
Πρόθεση ψήφου/έδρες
Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-05-26_193522.png

Το AfD έχει πληγεί τις τελευταίες εβδομάδες από μια σειρά «σκανδάλων» τα οποία προβλήθηκαν από τα κατεστημένα ΜΜΕ.
Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος Maximilian Krah αναγκάστηκε να δηλώσει ότι θα απέχει από περαιτέρω προεκλογικές εμφανίσεις και δραστηριότητες και παραιτήθηκε από το ηγετικό συμβούλιο του κόμματος αφού δήλωσε ότι δεν ήταν όλοι όσοι μετείχαν στα SS εγκληματίες.
Ο δεύτερος υποψήφιος του κόμματος στις ευρωεκλογές, ο Petr Bystron, επίσης αποσύρθηκε από την προεκλογική εκστρατεία μετά την έρευνα που πραγματοποίησε η αστυνομία στο σπίτι του την περασμένη εβδομάδα.
Ο Bystron τελεί υπό έρευνα για δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος και κατηγορείται ότι έχει διασυνδέσεις με φιλορωσικά δίκτυα.
Επιπλέον, η γερμανική αστυνομία συνέλαβε τον πρώην συνεργάτη του Krah, τον Jian Guo , ως ύποπτο για κατασκοπεία τον περασμένο μήνα.
Ο Krahτ ον απέλυσε έπειτα από τις κατηγορίες ότι διενεργούσε κατασκοπεία για λογαριασμό της Κίνας.
Ο πρωτοφανής επικοινωνιακός πόλεμος δεν έχει ακόμη βλάψει το AfD στις γερμανικές δημοσκοπήσεις, είχε συνέπειες για το κόμμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Σε ένα πλήγμα ενόψει των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το AfD αποβλήθηκε αυτή την εβδομάδα από την ομάδα Ταυτότητα και Δημοκρατία (ID), μια συμμαχία λαϊκιστικών δεξιών κομμάτων στο κοινοβούλιο
Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-05-26_193434.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης