Τελευταία Νέα
Διεθνή

Meloni για Ευρωεκλογές: Να στείλουμε την Αριστερά στην αντιπολίτευση - Πλειοψηφία Κεντροδεξιάς και Δεξιάς στην ΕΕ

Meloni για Ευρωεκλογές: Να στείλουμε την Αριστερά στην αντιπολίτευση  -  Πλειοψηφία  Κεντροδεξιάς και Δεξιάς στην ΕΕ
Για την Ιταλίδα πρωθυπουργό, «οι πλειοψηφίες του ουράνιου τόξου παράγουν μόνο μη λειτουργικούς συμβιβασμούς και δεν μπορούμε να τους αντέξουμε οικονομικά»
Σε συνέντευξή της στη RAI, η πρωθυπουργός, Giorgia Meloni , αφέρθηκε στο μέλλον της Ευρώπης και στις επικείμενες Ευρωεκλογές στις 8 και 9 Ιουνίου επισημαίνοντας. ξεκάθαρα ποιος είναι ο επόμενος πολιτικός της στόχος : «Δεν έχω συνηθίσει να δίνω άδειες», διευκρινίζει αναφερόμενη στις θέσεις της Marine Le Pen και του Rassemblement Nationale (Εθνικός Συναγερμός) ή άλλων ακροδεξιών κινημάτων, με τις οποίες η ομάδα ECR του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπό την προεδρία της, θα αξιολογούσε μια στρατηγική συμμαχία στο η νέα συνέλευση του Στρασβούργου.
Ακόμη, η Meloni θυμάται ότι «μια ζωή δεν μου επέτρεπαν να ομιλώ».
«Βασικός μου στόχος – συνεχίζει η Ιταλίδα  Πρωθυπουργός – είναι να οικοδομήσω μια εναλλακτική πλειοψηφία σε σχέση με αυτή που κυβερνά τα τελευταία χρόνια.
Μια κεντροδεξιά πλειοψηφία –με άλλα λόγια– που θα στείλει την Αριστερά στην αντιπολίτευση και στην Ευρώπη».
Για τη Ιταλίδα πρωθυπουργό, μάλιστα, «οι πλειοψηφίες του ‘’ουράνιου τόξου’’ παράγουν μόνο μη λειτουργικούς συμβιβασμούς και δεν μπορούμε να τους αντέξουμε οικονομικά μια αδύναμη Ευρώπη».
Το ποιος θα είναι μέρος της πλειοψηφίας είναι στο χέρι των πολιτών να αποφασίσουν, επισημαίνει η Meloni, προσθέτοντας ότι « δεν είμαι διατεθειμένη να σχηματίσω πλειοψηφία με την αριστερά , όλα τα άλλα είναι ξεκάθαρα».
Για τις σχέσεις της με τις Βρυξέλλες, η πρωθυπουργός υπενθυμίζει ότι με την απερχόμενο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen «έχω, όπως είναι φυσιολογικό, μια σχέση θεσμικής συνεργασίας, όπως με όλους, με ενδιαφέρει μόνο να φέρω τα αποτελέσματα».
«Θεωρώ ότι η αριστερά, χρησιμοποιώντας την πράσινη μετάβαση, πραγματοποίησε μια επίθεση κατά της ελευθερίας των πολιτών, με μια σειρά καταναγκασμών που δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντά τους», κατέληξε η Giorgia Meloni.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης