Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron (Γάλλος Πρόεδρος): Η Ευρώπη να προετοιμαστεί για όλα τα σενάρια, να βοηθήσουμε την Ουκρανία μέχρι τέλους

Macron (Γάλλος Πρόεδρος): Η Ευρώπη να προετοιμαστεί για όλα τα σενάρια, να βοηθήσουμε την Ουκρανία μέχρι τέλους
"Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για οποιοδήποτε σενάριο προκειμένου να οικοδομηθεί μακροπρόθεσμη ειρήνη στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου", τόνισε ο Macron
Οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να στηρίξουν πλήρως την Ουκρανία και να είναι προετοιμασμένες για οποιοδήποτε σενάριο για την επίτευξη ειρήνης, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Macron σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον γερμανό Πρόεδρο.
Σύμφωνα με τον Γάλλο ηγέτη, οι τρέχουσες προκλήσεις απαιτούν ένα «άλμα» στη συνεργασία μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας «για να προετοιμαστούν για το μέλλον».
«Κάναμε αυτό το άλμα από την αρχή της σύγκρουσης, αλλά πρέπει να πάμε παραπέρα.
Έχουμε πάρει μια σκληρή θέση.
Θα θίξουμε επίσης αυτό το θέμα στο κοινό (γαλλογερμανικό) Συμβούλιο Υπουργών και στο Συμβούλιο Άμυνας, πρέπει να βοηθήσουμε την Ουκρανία μέχρι τέλους να αντισταθεί, να οπλιστεί να εκπαιδευτεί.
Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για οποιοδήποτε σενάριο προκειμένου να οικοδομηθεί μακροπρόθεσμη ειρήνη στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», τόνισε ο Macron.
Όπως σημείωσε ο Γάλλος Πρόεδρος, μετά τα αποτελέσματα μιας τριήμερης επίσκεψης στη Γερμανία, θα ήθελε να δει ένα «φιλόδοξο σχέδιο» για την άμυνα της Ουκρανίας και την ασφάλεια της Ευρώπης, καθώς και «μια κοινή άποψη για την ανάπτυξη, καινοτομία και ανταγωνιστικότητα της ΕΕ .
Στα μέσα Μαΐου, ο Macron είπε ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη να συγκρατήσει τη Ρωσία, εάν «το παρακάνει».
Πριν από αυτό, είπε επίσης ότι τα μέλη της ΕΕ συμφώνησαν να δημιουργήσουν έναν «ένατο συνασπισμό για βαθιά χτυπήματα» - προμηθεύοντας τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις με πυραύλους μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς.
Επιπλέον, ο Γάλλος ηγέτης υποσχέθηκε ότι η Γαλλία θα έκανε τα πάντα για να αποτρέψει τη Ρωσία «να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο» και επέτρεψε επίσης να σταλούν στρατεύματα στην Ουκρανία εάν το ζητήσει το Κίεβο.
Σε γενικές γραμμές, ορισμένες χώρες του ΝΑΤΟ μιλούν όλο και περισσότερο για άμεση επέμβαση στην ουκρανική σύγκρουση.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου χαρακτήρισε αυτό που συμβαίνει έναν άνευ προηγουμένου γύρο κλιμάκωσης της έντασης, που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και μέτρα.
Με φόντο πολεμικές δηλώσεις δυτικών πολιτικών, άρχισαν στη Ρωσία ασκήσεις πυραυλικών σχηματισμών με χρήση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης