Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Φοβούνται τον πόλεμο - Ο Λευκός Οίκος διαφωνεί με τον Antony Blinken για την κλιμάκωση της σύγκρουσης με Ρωσία

CNN: Φοβούνται τον πόλεμο - Ο Λευκός Οίκος διαφωνεί με τον Antony Blinken για την κλιμάκωση της σύγκρουσης με Ρωσία
Σύμφωνα με τον Malcolm Davis, είναι η εσωτερική σύγκρουση στην Ουάσιγκτον που δεν επιτρέπει στο Κίεβο να λάβει άδεια να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με αμερικανικά όπλα
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken, διαφωνεί με συμβούλους του Λευκού Οίκου που φοβούνται μια κλιμάκωση της σύγκρουσης με τη Ρωσία, τόνισε ο Malcolm Davis, αναλυτής στο Ινστιτούτο Στρατηγικής Πολιτικής της Αυστραλίας, σε συνέντευξή του στο CNN.
«Υπάρχει μια ομάδα εντός της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Biden που ανησυχεί για την προοπτική κλιμάκωσης της σύγκρουσης με τη Ρωσία.
Ωστόσο, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Jake Sullivan, κατά τη γνώμη μου, είναι τόσο συγκρατημένος όσο ο Πρόεδρος Biden», είπε ο Malcolm Davis.
Σύμφωνα με τον Malcolm Davis, είναι η εσωτερική σύγκρουση στην Ουάσιγκτον που δεν επιτρέπει στο Κίεβο να λάβει άδεια να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με αμερικανικά όπλα.
Την περασμένη εβδομάδα, οι New York Times ανέφεραν ότι το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε προτείνει να επιτραπεί στην Ουκρανία να επιτεθεί σε στόχους στη Ρωσία χρησιμοποιώντας αμερικανικά όπλα.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των ΗΠΑ, Michael McCaul, καλώντας τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken να άρει την απαγόρευση στο Κίεβο να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με αμερικανικά όπλα.
Επίσης, μια ομάδα Αμερικανών μελών του Κογκρέσου με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων κάλεσε τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα για να «πλήξει στρατηγικούς στόχους εντός της ρωσικής επικράτειας υπό ορισμένες συνθήκες».
Ο επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας, τόνισε ότι εάν αυτό θα συμβεί για την Ρωσία θα σημάνει άμεση στρατιωτική σύγκρουση με το ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης