Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban (Πρωθυπουργός Ουγγαρίας): Τα χειρότερα σενάρια θα μπορούσαν να εκτυλιχθούν στην Ουκρανία

Orban (Πρωθυπουργός Ουγγαρίας): Τα χειρότερα σενάρια θα μπορούσαν να εκτυλιχθούν στην Ουκρανία
"Κατά τη γνώμη μου, οι ευρωπαίοι πολιτικοί σκέφτονται την πυρηνική βόμβα ως ένα τακτικό εργαλείο αποτροπής και όχι ως κάτι που πραγματικά θα χρησιμοποιηθεί", είπε ο Viktor Orban
Αν και οι Ευρωπαίοι πολιτικοί βλέπουν τα πυρηνικά όπλα ως αποτρεπτικό μηχανισμό, τα χειρότερα σενάρια που δεν είχαν σκεφτεί στην αρχή της σύγκρουσης θα μπορούσαν να υλοποιηθούν, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban.
«Κατά τη γνώμη μου, οι ευρωπαίοι πολιτικοί σκέφτονται την πυρηνική βόμβα ως ένα τακτικό εργαλείο αποτροπής και όχι ως κάτι που πραγματικά θα χρησιμοποιηθεί, αλλά αυτό που δεν σκέφτονται είναι ότι μπορεί ακόμα να συμβεί μπορεί να πραγματοποιηθούν τα χειρότερα σενάρια», είπε ο Viktor Orban.
Νωρίτερα, ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Radoslaw Sikorski δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες απείλησαν τη Ρωσία με «εξόντωση» του ρωσικού στρατεύματος στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης εάν η Ρωσία χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία.
Ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Medvedev δήλωσε ότι η Πολωνία πρέπει να καταλάβει ότι τυχόν αμερικανική επίθεση σε ρωσικούς στόχους σημαίνει την έναρξη ενός παγκόσμιου πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης