Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ταραχές στην Αρμενία - Μπλόκα στους δρόμους, ζητούν παραίτηση του πρωθυπουργού Pashinyan

Ταραχές στην Αρμενία - Μπλόκα στους δρόμους, ζητούν παραίτηση του πρωθυπουργού Pashinyan
Έντονες διαμαρτυρίες για την παράδοση εδαφών και χωρών στο Αζερμπαϊτζάν
(upd) Νέες ταραχές ξέσπασαν νωρίτερα σήμερα Δευτέρα 27/5 το πρωί στην Αρμενία και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα Ερεβάν καθώς διαδηλωτές υπό την ηγεσία του αρχιεπισκόπου Bagrat Galstanyan έστησαν μπλόκα και οδοφράγματα σε κεντρικούς δρόμους απαιτώντας την ανατροπή της κυβέρνησης και την παραίτηση του πρωθυπουργού Nikol Pashinyan.
Οι διαδηλωτές, οι οποίοι εκφράζουν την έντονη αντίθεση τους στις κινήσεις του Pashinyan για την παράδοση εδαφών και οικισμών στο Αζερμπαϊτζάν στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που μπορεί να οδηγήσει σε μια ειρηνευτική συνθήκη μεταξύ των δύο κρατών, απέκλεισαν κεντρικούς δρόμους στο Ερεβάν καθώς και τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Ερεβάν με το Ashtarak ενώ προχώρησαν σε πορεία διαμαρτυρίας.
Ο αρχιεπίσκοπος Galstanyan έχει καλέσει τους Αρμένιους να προχωρήσουν από σήμερα σε μαζικές ενέργειες ανυπακοής.
Πάντως, οι αποκλεισμοί των δρόμων προκάλεσαν την επέμβαση της αστυνομίας, η οποία όπως αναφέρεται, προχώρησε σε τουλάχιστον 137 συλλήψεις. Οι διαδηλώσεις κατά του Pashinyan και της κυβέρνησης του είναι σε εξέλιξη από τις 9 Μαΐου, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεσμεύονται για διαδικασίες μομφής εναντίον του πρωθυπουργού Pashinayn.
Παρόλο αυτά ο Pashinyan
έχει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο.
Σημειώνεται πως πριν λίγες ημέρες το Αζερμπαϊτζάν, κατόπιν συμφωνίας με την Αρμενία, ανέλαβε τον έλεγχο τεσσάρων χωριών στο πλαίσιο επανακαθορισμού της συνοριακής γραμμής των δύο κρατών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης