Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία: Διπλωματικό τείχος στο 14ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Ουγγαρία: Διπλωματικό τείχος στο 14ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας
Αυτό το πακέτο κυρώσεων θα μπορούσε να βλάψει τον ενεργειακό εφοδιασμό της Ουγγαρίας, ξεκαθαρίζει ο Ούγγγρος ΥΠΕΞ
Ο Υπουργός Εξωτερικών και Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων της Ουγγαρίας, Peter Szijjártó, μετά τη συνάντηση με τους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών της ΕΕ, δήλωσε ότι η Ουγγαρία δεν υποστηρίζει το 14ο πακέτο ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
Στην τρέχουσα μορφή του, επισήμανε, αυτό το πακέτο κυρώσεων θα μπορούσε να βλάψει τον ενεργειακό εφοδιασμό της Ουγγαρίας.
Σύμφωνα με τους Financial Times, το 14ο πακέτο κυρώσεων θα εισαχθεί προς έγκριση στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 27-28 Ιουνίου.
«Με τη σημερινή του μορφή, είναι εντελώς αντίθετο με τα οικονομικά συμφέροντα της Ουγγαρίας και σίγουρα θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας. Ως εκ τούτου, η ουγγρική κυβέρνηση δεν θα δεχτεί αυτό το πακέτο κυρώσεων με αυτή τη μορφή», τόνισε σχετικά ο επικεφαλής της ουγγρικής διπλωματίας, σε δήλωσή του που μεταδόθηκε από το ουγγρικό τηλεοπτικό κανάλι M1.
Το Bloomberg ανέφερε ότι το 14ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας θα μπορούσε να επηρεάσει τις προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από τη Ρωσία και την απαγόρευση της χρήσης ευρωπαϊκών λιμανιών για επανεξαγωγή προμηθειών.
Τον Απρίλιο, ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Tobias Billström ανακοίνωσε επίσης κυρώσεις στον τομέα του υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG.
Ο EUobserver, επικαλούμενος το ευρωπαϊκό draft έγραψε ότι οι περιορισμοί δεν θα επηρεάσουν το ρωσικό LNG, αλλά οι χώρες της ΕΕ σκοπεύουν να απαγορεύσουν στα ευρωπαϊκά λιμάνια να εξυπηρετούν ρωσικές προμήθειες LNG σε μη ευρωπαϊκές χώρες και να περιορίσουν την είσοδο πλοίων που βοηθούν στην παράκαμψη των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
Έτσι, αυτή η κίνηση θα πλήξει άμεσα κι ένα κομμάτι Ελλήνων επιχειρηματιών που διευκολύνουν αυτές τις μεταφορές.
Η ΕΕ σκοπεύει επίσης να ενισχύσει τους περιορισμούς στη ρωσική αεροπορία, καθώς και στις εισαγωγές ορυκτών και ηλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης