Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία αναγνωρίζει επίσημα τους Ταλιμπάν ως «την πραγματική εξουσία» στο Αφγανιστάν

Η Ρωσία αναγνωρίζει επίσημα τους Ταλιμπάν ως «την πραγματική εξουσία» στο Αφγανιστάν
Τα υπουργεία Εξωτερικών και Δικαιοσύνης ανέφεραν στον Ρώσο πρόεδρο το θέμα της άρσης της απαγόρευσης για τους Ταλιμπάν
Σχετικά Άρθρα
Ως την «πραγματική εξουσία» στο Αφγανιστάν αναγνώρισε επίσημα τους Ταλιμπάν η Ρωσία, σύμφωνα με δήλωση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Sergey Lavrov.
Η πιθανή αφαίρεση της οργάνωσης από τον κατάλογο της Μόσχας με τις απαγορευμένες οργανώσεις, ανταποκρίνεται στην «αντικειμενική πραγματικότητα», σημείωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.
«Το Καζακστάν πρόσφατα έλαβε μία απόφαση, που εμείς επίσης θα πάρουμε και η οποία στοχεύει να αφαιρέσουμε -τους Ταλιμπάν- από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων», δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.
«Είναι η πραγματική εξουσία» σημείωσε στο περιθώριο επίσκεψης του προέδρου Vladimir Putin στην Τασκένδη, στο Ουζμπεκιστάν.
Το TASS μετέδωσε σήμερα ότι τα ρωσικά υπουργεία συμβούλεψαν τον πρόεδρο Putin ότι η Μόσχα πρέπει να βγάλει τους Ταλιμπάν από τον κατάλογο των απαγορευμένων οργανώσεων.
Τα υπουργεία Εξωτερικών και Δικαιοσύνης ανέφεραν στον Ρώσο πρόεδρο το θέμα της άρσης της απαγόρευσης για τους Ταλιμπάν, σύμφωνα με το TASS.
Μερικά ζητήματα παραμένουν, αν και όπως είπε έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στις 5-8 Ιουνίου στην Αγία Πετρούπολη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης