Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αεροπλανοφόρο 100.000 τόνων του Αμερικανικού Ναυτικού διέρχεται από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας εν μέσω εντάσεων με Ταϊβάν

Αεροπλανοφόρο 100.000 τόνων του Αμερικανικού Ναυτικού διέρχεται από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας εν μέσω εντάσεων με Ταϊβάν
ο στρατός δημοσίευσε εικόνες που δείχνουν το USS Theodore Roosevelt να διεξάγει πτητικές επιχειρήσεις, με τα αεροσκάφη E-2D Hawkeye και F/A-18F Super Hornet
Εν μέσω αυξημένων εντάσεων μετά τις στρατιωτικές ασκήσεις της Κίνας στο Στενό της Ταϊβάν, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θέλησε να περάσει ένα μήνυμα επιβλητικότητας με το αεροπλανοφόρο USS Theodore Roosevelt (CVN-71) που εκτελεί πτητικές επιχειρήσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.
Όπως έχει αναφερθεί, πραγματοποιεί εκτόπισμα 107.000 τόνων.
Στις 26 Μαΐου 2024, η Υπηρεσία Διανομής Οπτικών Πληροφοριών Άμυνας (DVIDS) του στρατού των ΗΠΑ ανακοίνωσε τη διέλευση του αερομεταφορέα μέσω της Θάλασσας της Νότιας Κίνας. Το αεροπλανοφόρο κλάσης Nimitz, ναυαρχίδα του Carrier Strike Group Nine, συμμετέχει σε επιχειρήσεις ρουτίνας εντός της περιοχής επιχειρήσεων του 7ου στόλου των ΗΠΑ.
Το Πολεμικό Ναυτικό είπε ότι ο 7ος στόλος των ΗΠΑ, ο μεγαλύτερος αριθμημένος στόλος του Αμερικανικού Ναυτικού, διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη διατήρηση μιας ελεύθερης και ανοιχτής περιοχής Ινδο-Ειρηνικού μέσω τακτικών αλληλεπιδράσεων και επιχειρήσεων με συμμάχους και εταίρους.
Συνοδεύοντας την ανακοίνωση, ο στρατός δημοσίευσε εικόνες που δείχνουν το USS Theodore Roosevelt να διεξάγει πτητικές επιχειρήσεις, με τα αεροσκάφη E-2D Hawkeye και F/A-18F Super Hornet.
Αυτές οι λειτουργίες υπογραμμίζουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα του αερομεταφορέα και την ικανότητά του να προβάλλει ισχύ και να διασφαλίζει σταθερότητα στην περιοχή.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης