Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova - Ρωσία: Άμεσα και σκληρά τα αντίποινα στην Πολωνία - Η ρωσοφοβική τους ελίτ θα μετανιώσει τα ακραία μέτρα

Zakharova - Ρωσία: Άμεσα και σκληρά τα αντίποινα στην Πολωνία - Η ρωσοφοβική τους ελίτ θα μετανιώσει τα ακραία μέτρα
Σκληρή απάντηση από το Ρωσικό ΥΠΕΞ στο ... ρεσιτάλ .. ρωσοφοβικής διπλωματίας της Βαρσοβίας
Η Ρωσία θα μελετήσει την ανακοίνωση Πολωνίας για τον περιορισμό της μετακίνησης των Ρώσων διπλωματών, προκειμένου να λάβει άμεσα τα ανάλογα αντίποινα, διαμηνύει η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Maria Zakharova προς τη Βαρσοβία.
Οι λεπτομέρειες της απόφασης της Πολωνίας να περιορίσει την κυκλοφορία των Ρώσων διπλωματών είναι άγνωστες, διευκρινίζει το σημέιωμα που εξέδωσε ως απάντηση η Μόσχα.
Σε κάθε περίπτωση, τονίζει η Ρωσίδα διπλωμάτισσα, η Ρωσία θα απαντήσει στον περιορισμό της μετακίνησης διπλωματών στην Πολωνία με τρόπο τέτοιο, ώστε «η ρωσοφοβική πολωνική ελίτ θα το μετανιώσει πολύ».

Ρεσιτάλ .. ρωσοφοβικής διπλωματίας από τις αρχές της Πολωνίας

Επισημαίνεται ότι νωρίτερα οι πολωνικές αρχές είχαν αποφασίσει να περιορίσουν με διάταγμα τη δυνατότητα των Ρώσων διπλωματών να ταξιδεύουν σε όλη τη χώρα.
«Επιβάλλουμε περιορισμούς στις μετακινήσεις Ρώσων διπλωματών σε όλη τη χώρα», τόνισε σχετικά ο επικεφαλής της πολωνικής διπλωματίας Radoslaw Sikorski, μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τον Sikorski, διπλωμάτες από τη ρωσική πρεσβεία θα μπορούν να ταξιδεύουν αυστηρά εντός της περιοχής γύρω από την πρωτεύουσα Βαρσοβία.
Πάντως, οι Πολωνοί κατέστησαν σαφές ότι το μέτρο δεν θα επηρεάσει τον Ρώσο πρεσβευτή Sergey Andreyev.
Το μέτρο αφορά αυστηρά στους υπαλλήλους των προξενικών γραφείων που εργάζονται στα επιμέρους διπλωματικά γραφεία και έρχονται ως απάντηση σε αυτό που αποκαλούν ως «υβριδικές ενέργειες της Ρωσίας στην Πολωνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης