Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mohammad Hossein Bagheri (Υποστράτηγος Ιράν): Αδελφικές οι σχέσεις μας με το Πακιστάν – Δεν θα τις βλάψει κανείς

Mohammad Hossein Bagheri (Υποστράτηγος Ιράν): Αδελφικές οι σχέσεις μας με το Πακιστάν – Δεν θα τις βλάψει κανείς

Νέα εποχή στις σχέσεις Ιράν – Πακιστάν

Σχετικά Άρθρα

Επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή του Ιράν στην προώθηση των δεσμών με το Πακιστάν, ο Αρχηγός του Επιτελείου των Ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Υποστράτηγος Mohammad Hossein Baqeri, υποστήριξε ότι κανένας εξωτερικός παράγοντας δεν θα βλάψει τις αδελφικές σχέσεις μεταξύ των δύο μουσουλμάνων γειτόνων.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχηγό του Επιτελείου Στρατού του Πακιστάν Asim Munir την Κυριακή, ο ανώτατος Ιρανός στρατηγός τόνισε ότι οι πολιτικές του Ιράν δεν έχουν αλλάξει μετά τον θάνατο του Ιρανού προέδρου Ebrahim Raisi και του υπουργού Εξωτερικών Hossein Amirabdollahian.
Τα σχέδια για την επέκταση των σχέσεων με τους γείτονες και την ενίσχυση των φιλικών και αδελφικών δεσμών με το Πακιστάν είναι αμετάβλητες πολιτικές του Ιράν, δήλωσε ο ανώτατος διοικητής.
Εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι το Ιράν και το Πακιστάν θα μπορέσουν να διευρύνουν σοβαρά την αλληλεπίδραση, ο στρατηγός τόνισε ότι κανένας εξωτερικός παράγοντας δεν θα μπορούσε να υπονομεύσει τη φιλία και την αδελφότητα μεταξύ των δύο γειτόνων.
Σε συνάντηση με τον πακιστανό πρωθυπουργό Shehbaz Sharif στην Τεχεράνη στις 22 Μαΐου, ο ηγέτης της Ισλαμικής Επανάστασης Ayatollah Khamenei περιέγραψε το Πακιστάν ως αδελφό γείτονα του Ιράν, λέγοντας ότι η σχέση με το Ισλαμαμπάντ είναι πολύ σημαντική για την Τεχεράνη.
Εκφράζοντας την εγκάρδια ευγνωμοσύνη του για τη συμπάθεια που επέδειξε η πακιστανική κυβέρνηση και το έθνος για τον θάνατο του Προέδρου Raisi στη συντριβή του ελικοπτέρου, ο Leader είπε:
«Οι σχέσεις με το Πακιστάν είναι πολύ σημαντικές για την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν και βλέπουμε απόλυτα φιλικά αυτή τη χώρα.
Ωστόσο, οι σχέσεις των δύο χωρών είχαν τα πάνω και τα κάτω τους τα τελευταία χρόνια.
Αναφερόμενος στην έμφαση που έδωσε ο αείμνηστος Πρόεδρος Raisi στη σημασία των σχέσεων με το Πακιστάν, ο Αρχηγός πρόσθεσε:
«Η πρόσφατη επίσκεψη του Raisi στο Πακιστάν μπορεί να αποτελέσει σημείο καμπής στις σχέσεις των δύο χωρών και ο Δρ. Mokhber θα ακολουθήσει τον δρόμο της συνεργασίας και των συμφωνιών».
Ο Ayatollah Khamenei σημείωσε ότι «οι φιλικές σχέσεις μεταξύ αδελφών χωρών δεν είναι πάντα μια ομαλή διαδικασία και τα εμπόδια πρέπει να ξεπεραστούν και η πρόοδος της συνεργασίας πρέπει να επιδιωχθεί επιμελώς και να τεθεί σε εφαρμογή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης