Τελευταία Νέα
Διεθνή

To Ιράν αυξάνει τα αποθέματα σε εμπλουτισμένο ουράνιο - Αναβαθμίζει το πρόγραμμά του σε επίπεδο παραγωγής όπλων

To Ιράν αυξάνει τα αποθέματα σε εμπλουτισμένο ουράνιο - Αναβαθμίζει το πρόγραμμά του σε επίπεδο παραγωγής όπλων
Το ουράνιο εμπλουτισμένο με καθαρότητα 60% απέχει μόλις ένα μικρό, τεχνικό βήμα από τα απαιτούμενα επίπεδα των όπλων, της τάξεως του 90%
Το Ιράν αύξησε περαιτέρω τα αποθέματά του σε εμπλουτισμένο ουράνιο σε επίπεδα που του παράσχουν πλέον τη δυνατότητα να παραγάγει πυρηνικά όπλα, σύμφωνα με εμπιστευτική έκθεση του πυρηνικού παρατηρητηρίου των Ηνωμένων Εθνών.
Εδώ και καιρό το Ιράν ασκεί πιέσεις προκειμένου να επιτύχει την άρση των οικονομικών κυρώσεων για το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.
Το πρόγραμμα της Τεχεράνης εκπονείται υπό την άμεση καθοδήγηση του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Ayatollah Ali Khamenei , και αυτό πιθανότατα δεν θα αλλάξει μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου της περασμένης εβδομάδας που σκότωσε τον πρόεδρο και τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν.
Παράλληλα στο φως της δημοσιότητας ήρθε και η έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, η οποία έρχεται στον των αυξημένων εντάσεων στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα.
Το Ισραήλ και το Ιράν πραγματοποίησαν απευθείας πλήγματα το ένα στο έδαφος του άλλου για πρώτη φορά τον περασμένο μήνα.
Η έκθεση, που έχει στην κατοχή του το Associated Press, ανέφερε ότι από τις 11 Μαΐου, το Ιράν διαθέτει 142,1 κιλά ουρανίου εμπλουτισμένου έως και 60% — μια αύξηση κατά 20,6 κιλά από την τελευταία έκθεση του παρατηρητηρίου του ΟΗΕ τον Φεβρουαρίου.
Το ουράνιο εμπλουτισμένο με καθαρότητα 60% απέχει μόλις ένα μικρό, τεχνικό βήμα από τα απαιτούμενα επίπεδα των όπλων, της τάξεως του 90%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης