Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Ο Borrell βάζει τον Netanyahu στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων - Συγκαλείται το κοινό Συμβούλιο ΕΕ - Ισραήλ

ΕΕ: Ο Borrell βάζει τον Netanyahu στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων - Συγκαλείται το κοινό Συμβούλιο ΕΕ - Ισραήλ
Συμφωνία μεταξύ των ΥΠΕΞ της ΕΕ για συνεδρίαση του Συμβουλίου Σύνδεσης της Ένωσης με το Ισραήλ
Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συμφώνησαν να συγκαλέσουν συνεδρίαση του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ - Ισραήλ για να αξιολογήσουν τη συμμόρφωση του Τελ Αβίβ με τις υποχρεώσεις της συμφωνίας σύνδεσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων dpa.
Ειδικότερα, η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε από τον Josep Borrell, Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ , ως τμήμα της προσπάθειάς του να εντείνει την πίεση προς το Ισραήλ, προκειμένου το Τελ Αβίβ να ευθυγραμμιστεί με την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου και να σταματήσει την γενοκτονική επίθεση στη νότια πόλη της Γάζας, Rafah.
Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου επεσήμαινε τον «τεράστιο κίνδυνο» για εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους που βρίσκουν καταφύγιο στη Rafah, το νοτιότερο τμήμα της Γάζας που συνορεύει με την Αίγυπτο.
Σε αντίθεση με ό,τι προβλέπει η απόφαση του ICJ, το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει «αύξηση των στρατιωτικών δραστηριοτήτων, κλιμάκωση των βομβαρδισμών και αύξηση των απωλειών στον άμαχο λαό», τόνισε σχετικά ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.
Όπως γνωστοποίησε ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ένωσης του ζήτησαν «να προτείνει περαιτέρω συγκεκριμένα μέτρα» για να διασφαλίσει τη συμμόρφωση του Ισραήλ με την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου των Ηνωμένων Εθνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης