Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένα βήμα πριν την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την απόκτηση της Gardant η DoValue

tags :
Ένα βήμα πριν την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την απόκτηση της Gardant η DoValue
Η DoValue βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με τις τράπεζες σχετικά με τη χρηματοδότηση
Ένα βήμα πριν από μια μεγάλη συμφωνία με ομάδα τραπεζών βρίσκεται η ιταλική DoValue SpA, για περίπου 450 εκατ. ευρώ σε πιστωτικές διευκολύνσεις, ένα βασικό βήμα για την ολοκλήρωση μιας συνέργιας με τη μονάδα εξυπηρέτησης Gardant SpA της Elliott Investment Management.
Η DoValue βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με τις τράπεζες σχετικά με τη χρηματοδότηση, η οποία θα περιλαμβάνει μια ανοιχτή πιστωτική διευκόλυνση ύψους έως και 100 εκατ. ευρώ, ανέφεραν πηγές του Bloomberg.
Η εταιρεία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει το μέρος της απόκτησης της Gardant και να αποπληρώσει ένα ομόλογο που λήγει το επόμενο έτος.
Η DoValue έχει ομόλογα ύψους 565 εκατ. ευρώ που λήγουν τα επόμενα δύο χρόνια και οι τραπεζικές διευκολύνσεις θεωρούνται κρίσιμες για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι η DoValue βρίσκεται σε αποκλειστικές συνομιλίες με την Elliott για την εξαγορά της Gardant σε μετρητά και μετοχές, καθώς η Διευθύνουσα Σύμβουλος Manuela Franchi επιδιώκει να διαφοροποιήσει τα έσοδα και να ενισχύσει την αποδοτικότητα.
Ως μέρος της συμφωνίας, η Elliott θα γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της DoValue και θα συμμετάσχει σε μια μεταγενέστερη προσφορά δικαιωμάτων που θα εγκρίνονταν από τους κύριους ιδιοκτήτες της εταιρείας.
Αυτή η έκδοση δικαιωμάτων θα αναληφθεί από ορισμένες από τις τράπεζες που παρέχουν τη χρηματοδότηση και τα κεφάλαια θα αποσυρθούν μόλις η DoValue ξεκινήσει την πώληση μετοχών, ανέφεραν οι πηγές του Bloomberg, προσθέτοντας ότι οι κινήσεις αναμένονται μετά τον Σεπτέμβριο με την οριστικοποίηση της συμφωνίας.
Η DoValue είναι ο μεγαλύτερος διαχειριστής πιστωτικών χαρτοφυλακίων και ακίνητης περιουσίας της Ιταλίας που προέρχονται από NPLs.
Ο κλάδος δημιουργήθηκε αφού οι τράπεζες καθάρισαν τους ισολογισμούς τους, αφήνοντας στις εταιρείες εξυπηρέτησης με λιγότερα εισερχόμενα δάνεια και υπάρχοντα χαρτοφυλάκια που στράφηκαν περισσότερο προς παλαιότερες, λιγότερο κερδοφόρες πιστώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης