Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Βέλγιο ανακοίνωσε τη μεταφορά άλλων 30 μαχητικών F-16 στην Ουκρανία... τζάμπα γιατί οι Ουκρανοί δεν έχουν εκπαιδευτεί

Το Βέλγιο ανακοίνωσε τη μεταφορά άλλων 30 μαχητικών F-16 στην Ουκρανία... τζάμπα γιατί οι Ουκρανοί δεν έχουν εκπαιδευτεί
Το πρώτο αεροσκάφος θα φτάσει φέτος, αλλά ο ακριβής αριθμός της πρώτης παρτίδας δεν έχει διευκρινιστεί
Το Βέλγιο σχεδιάζει να προμηθεύσει στην Ουκρανία 30 μαχητικά αεροσκάφη F-16 έως το 2028, αναφέρει το βελγικό υπουργείο Εξωτερικών.
Το πρώτο αεροσκάφος θα φτάσει φέτος, αλλά ο ακριβής αριθμός της πρώτης παρτίδας δεν έχει διευκρινιστεί.
Η Δύση αναμένει ότι η προμήθεια F-16, ενός από τα πιο σύγχρονα και ευέλικτα μαχητικά στον κόσμο, θα ενισχύσει σημαντικά την αεροπορία της Ουκρανίας. Ωστόσο, Ρώσοι ειδικοί πιστεύουν ότι λόγω της έλλειψης ειδικευμένων πιλότων, αυτό δεν θα δώσει στο Κίεβο κανένα πλεονέκτημα.
Λαμβάνοντας υπόψη την ανακοινωθείσα παρτίδα παράδοσης μαχητικών, η Ουκρανία θα λάβει στο μέλλον περισσότερα από εκατό μαχητικά αεροσκάφη αυτού του τύπου, ενώ ορισμένα από αυτά θα είναι εξοπλισμένα με σχετικά σύγχρονα όπλα. Αυτό περιλαμβάνει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς AMRAAM.
Ο Υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου σημείωσε ότι αυτή η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της διεθνούς υποστήριξης προς την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης