Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Κίεβο έλαβε σύγχρονους πυραύλους AIM-9X Sidewinder για συστήματα αεράμυνας NASAMS - Τι αποκαλύπτει αυτή η εξέλιξη

Το Κίεβο έλαβε σύγχρονους πυραύλους AIM-9X Sidewinder για συστήματα αεράμυνας NASAMS - Τι αποκαλύπτει αυτή η εξέλιξη
Το AIM-9X είναι η τελευταία και πιο σύγχρονη έκδοση αυτής της σειράς πυραύλων, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η Ουκρανία έχει λάβει τα πιο πρόσφατα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα NASAMS 3
Η Ουκρανία έχει λάβει παρτίδες αερομαχικών πυραύλων AIM-9X Sidewinder που προορίζονται για χρήση σε αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα NASAMS.
Το AIM-9X είναι η τελευταία και πιο σύγχρονη έκδοση αυτής της σειράς πυραύλων, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η Ουκρανία έχει λάβει τα πιο πρόσφατα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα NASAMS 3.
Πρόκειται για έναν προηγμένο πύραυλο αέρος-αέρος με υψηλή ευελιξία και στόχευση ακριβείας. Αυτός ο πύραυλος είναι εξοπλισμένος με υπέρυθρη κεφαλή και είναι ικανός να πλήξει στόχους με υψηλή απόδοση. Η χρήση του AIM-9X στο σύμπλεγμα NASAMS αυξάνει σημαντικά τις μαχητικές του ικανότητες.
Αξίζει μνείας ότι οι πύραυλοι AIM-9X Sidewinder είναι τοποθετημένοι για αντι-εμπλοκή, γεγονός που υποδηλώνει ότι μπορεί να αποκτήσει κάποιο πλεονέκτημα στην αναχαίτιση πυραύλων κρουζ και μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης