Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διπλωματική κρίση Ισραήλ με Ισπανία – Katz (Ισραηλινός ΥΠΕΞ): Ευθεία υποκίνηση για… δολοφονία του εβραϊκού λαού

Διπλωματική κρίση Ισραήλ με Ισπανία – Katz (Ισραηλινός ΥΠΕΞ): Ευθεία υποκίνηση για… δολοφονία του εβραϊκού λαού
Η ισπανία θυμίζει τη... Ηamas, σύμφωνα με τον ΥΠΕ του Ισραήλ
Σχετικά Άρθρα

Μετά την επίσημη αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από την Ισπανία, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραήλ Katz επέκρινε δριμύτατα την απόφαση, κατηγορώντας τη Μαδρίτη για υποκίνηση.
Τα σχόλια του Katz έγιναν αφότου ο Ισπανός πρωθυπουργός Sanchez ανακοίνωσε την αναγνώριση πριν από την επίσημη έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπως αναφέρει το Spiegel.
Ο Sanchez τόνισε ότι η κίνηση στοχεύει στην προώθηση της ειρήνης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, ευθυγραμμιζόμενη με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τις θέσεις της ΕΕ. Τόνισε τη σημασία ενός βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους βασισμένου στα προ του 1967 σύνορα, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Η αναγνώριση πυροδότησε σημαντική διπλωματική ένταση μεταξύ Ισραήλ και Ισπανίας.
Ο Katz κατηγόρησε τον Sanchez για υποκίνηση εις βάρος του εβραϊκού λαού και ταύτισε τα πρόσφατα σχόλια της ισπανικής αντιπροέδρου της κυβέρνησης Yolanda Díaz με αυτά των ηγετών του Ιράν και της Hamas, που ζητούσαν όλοι την καταστροφή του Ισραήλ.
Η Νορβηγία αναγνώρισε επίσης το παλαιστινιακό κράτος, με τον υπουργό Εξωτερικών Espen Barth Eide να υπογραμμίζει τη μακροχρόνια υποστήριξη της Νορβηγίας στο παλαιστινιακό κράτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης