Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη Bild: Οργή στο Βερολίνο για τον Zelensky - Η Γερμανία κατηγορεί την Ουκρανία ότι παραβίασε τη συμφωνία για τα Patriot

Αποκάλυψη Bild: Οργή στο Βερολίνο για τον Zelensky - Η Γερμανία κατηγορεί την Ουκρανία ότι παραβίασε τη συμφωνία για τα Patriot
Παραβιάστηκαν οι διμερείς συμφωνίες ασφαλείας της Ουκρανίας με Γερμανιά και ΗΠΑ, αποκαλύπτει
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποίησαν το σύστημα αεράμυνας Patriot τουλάχιστον μία φορά, κατά παράβαση των συμφωνιών που συνήψε ο πρόεδρος Zelensky με τις δυτικές χώρες, αποκαλύπει η γερμανική Bild, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.
«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποίησε παράτυπα το σύστημα Patriot από τη Γερμανία τουλάχιστον μία φορά. Η αντίδραση ήταν οργισμένες εκκλήσεις από το Βερολίνο και την Ουάσιγκτον, καθώς και ... ισχυρή απειλή για διακοπή της προμήθειας πυραύλων αεράμυνας εάν επαναληφθεί ένα τέτοιο περιστατικό», σημειώνει το άρθρο.
H Bild δεν διευκρινίζει πώς ακριβώς χρησιμοποιήθηκε το σύστημα και, κατ΄επέκτασιν, κατά ποιόν τρόπο παραβιάστηκαν οι διμερείς συμφωνίες ασφαλείας.
Νωρίτερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenerg, σε συνέντευξή του στο περιοδικό The Economist, είχε προτείνει στα μέλη της Συμμαχίας να επανεξετάσουν το κατά πόσο το Κίεβο θα πρέπει να είναι σε θέση να εξαπολύσει πλήγματα με δυτικά όπλα σε στρατιωτικούς στόχους που βρίσκονται στο διεθνώς αναγνωρισμένο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Την ίδια στιγμή, σε μια σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, ο γενικός γραμματέας του οργανισμού δήλωσε ότι τα στρατεύματα των κρατών του οργανισμού δεν πρέπει να βρίσκονται στο έδαφος ή στον ουρανό της Ουκρανίας, διαφορετικά θα ήταν πολύ δύσκολο να κρατηθεί η Συμμαχία εκτός της συνεχιζόμενης σύγκρουσης με τη Ρωσία.
Επισημαίνεται ότι ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz έχει αντιταχθεί στην αλλαγή των συνθηκών με αντικείμενο τη χρήση των δυτικών όπλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης