Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα εξέλιξη: Η Μολδαβία αναπτύσσει στρατεύματα 8 χιλιόμετρα από την Υπερδνειστερία

Νέα εξέλιξη: Η Μολδαβία αναπτύσσει στρατεύματα 8 χιλιόμετρα από την Υπερδνειστερία
Σοβαρή ανησυχία για την αύξηση του αριθμού των τεθωρακισμένων και βαρέων όπλων στην περιοχή.
Η Μολδαβία συσσωρεύει ενεργά στρατιωτικό εξοπλισμό και διεξάγει εκπαιδεύσεις σε ένα πεδίο εκπαίδευσης κοντά στον οικισμό Bulboaca, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Υπερδνειστερία σύμφωνα με όσα δήλωσε ο συμπρόεδρος της Κοινής Επιτροπής Ελέγχου (JCC) από την μη αναγνωρισμένη Δημοκρατία της Υπερδνειστερίας της Μολδαβίας (PMR) Oleg Belyakov.
Ο ίδιος εξέφρασε σοβαρή ανησυχία για την αύξηση του αριθμού των τεθωρακισμένων και βαρέων όπλων στην περιοχή.
«Σήμερα, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και βαρύς οπλισμός αποθηκεύονται στο πεδίο εκπαίδευσης κοντά στο χωριό Bulboaca
Η πόλη Bendery απέχει 12 χιλιόμετρα, η Grigoriopol είναι 8 χιλιόμετρα. Μια τέτοια ποσότητα όπλων και πυρομαχικών και η συνεχής εκπαίδευση δεν μπορεί παρά να μας προβληματίσει », είπε ο Oleg Belyakov σε μια συνάντηση της λέσχης εμπειρογνωμόνων.
Ο συμπρόεδρος της JCC από το PMR τόνισε ότι οι ενέργειες της μολδαβικής πλευράς για τη στρατιωτικοποίηση προκαλούν ανησυχία για την Tiraspol.
Σημείωσε ότι, παρά το ουδέτερο καθεστώς της Μολδαβίας και την απουσία επιθετικών προθέσεων προς γειτονικές χώρες όπως η Ουκρανία και η Ρουμανία, η κατάσταση με την Υπερδνειστερία παραμένει άστατη.
Ο Oleg Belyakov επεσήμανε επίσης την ενεργό εκπαίδευση, τη δοκιμή πόρων κινητοποίησης και τη χρήση όπλων υψηλής τεχνολογίας από τον μολδαβικό στρατό.

www.bankingnews.grg

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης