Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλλάζει ο διπλωματικός χάρτης της νοτιανατολικής Ασίας - Η Ταϊλάνδη εντάσσεται στα BRICS

Αλλάζει ο διπλωματικός χάρτης της νοτιανατολικής Ασίας - Η Ταϊλάνδη εντάσσεται στα BRICS
«Το όραμα της χώρας είναι σύμφωνο με τις αρχές των BRICS» υποστηρίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης της Μπανγκόκ
Η Ταϊλάνδη ξεδιπλώνει την τελευταία φάση του σχεδίου της προκειμένου να ενταχθεί στα BRICS, η εμβέλεια των οποίων αρχίζει να επεκτείνεται πολύ πέραν ​​των ιδρυτικών της μελών, ήτοι τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική.
Ειδικότερα, όπως γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Chai Wacharonke, το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την Τρίτη 28/5 ένα draft της επίσημης επιστολής που δείχνει την πρόθεση της Ταϊλάνδης να γίνει μέλος της διεθνούς δομής.
Η Αίγυπτος, η Αιθιοπία, το Ιράν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εντάχθηκαν επίσημα στο μπλοκ των BRICS την 1η Ιανουαρίου.
Η Ταϊλάνδη βρίσκεται επί του παρόντος στο επόμενο «κύμα» των 15 κρατών που βρίσκονται υπό ένταξη.
Ο Ταϊλανδος εκπρόσωπος Τύπου τόνισε πως η Μπανγκόκ αντιλαμβάνεται τη σημασία της πολυμερούς προσέγγισης και τον αυξανόμενο ρόλο των αναπτυσσόμενων χωρών στη διεθνή σκηνή.
Το όραμα της χώρας είναι σύμφωνο με τις αρχές των BRICS.
«Η ένταξή μας στα BRICS», σημειώνεται στην επιστολή, θα ωφελούσε την Ταϊλάνδη σε πολλά επίπεδα, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης του ρόλου της χώρας στη διεθνή σκηνή και της αύξησης των ευκαιριών της να συνδημιουργήσει μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων.
Ο κ. Chai αποκάλυψε, δε, ότι τα κράτη των BRICS κάλεσαν τρίτες χώρες, που φιλοδοξούν να συμμετάσχουν στη 16η σύνοδο κορυφής Brics στο Καζάν της Ρωσίας, από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου.
Η συμμετοχή στην εκδήλωση θα ήταν μια ευκαιρία για την Ταϊλάνδη να επιταχύνει τη διαδικασία ένταξης και να ενισχύσει τον ρόλο της ως ηγετικού παίκτη μεταξύ των αναπτυσσόμενων χωρών, πρόσθεσε.
Η Ταϊλάνδη έχει επίσης κοινοποιήσει ότι θέλει να υποβάλει αίτηση για ένταξη στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, ο οποίος συγκεντρώνει 38 από τις πιο ανεπτυγμένες οικονομίες του κόσμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης