Τελευταία Νέα
Διεθνή

OHE: Πάνω από 1 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι εγκατέλειψαν τη Rafah μετά την ισραηλινή εισβολή

OHE: Πάνω από 1 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι εγκατέλειψαν τη Rafah μετά την ισραηλινή εισβολή
Ο κόσμος είναι απολύτως τρομοκρατημένος
Σχετικά Άρθρα

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη νότια πόλη της Γάζας, Rafah, από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε χερσαία εισβολή στις 6 Μαΐου και κάποιοι έχουν εκτοπιστεί αρκετές φορές λόγω των ισραηλινών βομβαρδισμών, δήλωσε η υπηρεσία του ΟΗΕ που βοηθά τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.
Η Juliette Touma, εκπρόσωπος της υπηρεσίας γνωστής ως UNRWA, είπε σε συνέντευξη Τύπου του ΟΗΕ ότι οι ομάδες της υπηρεσίας στο έδαφος λένε ότι ισχυροί βομβαρδισμοί σημειώθηκαν ξανά τη νύχτα, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής βόρεια της Rafah, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ καθώς και τα γραφεία της UNRWA.
Το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού της δεν κατάφερε να εργαστεί και «ετοίμαζε βαλίτσες και μετακινούνταν», είπε.
«Ο κόσμος είναι απολύτως τρομοκρατημένος», τόνισε. 
«Πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν στο al-Muwasi και επίσης καταφεύγουν στις μεσαίες περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Deir al-Balah», που είναι γεμάτες με άλλους εκτοπισμένους Παλαιστίνιους.
Η Touma είπε ότι λίγο περισσότερα από 200 φορτηγά με ανθρωπιστικές προμήθειες παραλήφθηκαν για παράδοση σε όσους έχουν ανάγκη τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, κάτι που αποκάλεσε "μια σταγόνα στον ωκεανό εν μέσω των ανθρωπιστικών αναγκών των ανθρώπων".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης