Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Η Ουκρανία έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα - Μπορεί να χτυπήσει τα εδάφη της Ρωσίας με δυτικά όπλα

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Η Ουκρανία έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα - Μπορεί να χτυπήσει τα εδάφη της Ρωσίας με δυτικά όπλα
«Η αυτοάμυνα περιλαμβάνει το δικαίωμα να χτυπήσει στόχους εκτός της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων νόμιμων στρατιωτικών στόχων στη Ρωσία» τονίζει ο γ.γ. του ΝΑΤΟ
Το δικαίωμα στην αυτοάμυνα επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί δυτικά όπλα για να χτυπήσειτη Ρωσία, εκτιμάει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg σε συνέντευξή του στο CNN.
«Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, η Ουκρανία έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Και η αυτοάμυνα ενέχει το δικαίωμα να χτυπήσει στόχους εκτός της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων νόμιμων στρατιωτικών στόχων στη Ρωσία», υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου.
«Υπάρχουν εθνικές αποφάσεις για περιορισμούς στη χρήση όπλων. Κάποιοι οι σύμμαχοι δεν εισήγαγαν κανέναν απολύτως περιορισμό, άλλοι το έκαναν. Είπα ότι, κατά τη γνώμη μου, ήρθε η ώρα να ξανασκεφτούμε αν είναι σωστό να θεσπιστούν αυτοί οι περιορισμοί ή όχι», κατέληξε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, παροτρύνοντας έτσι περισσότερα κράτη του ΝΑΤΟ να δώσουν σχετική άδεια για χρήση τον όπλων τους στο καθεστώς του Κιέβου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης