Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία ζητά από την ΕΕ να σταματήσει οριστικά τις εισαγωγές ενέργειας από τη Ρωσία

Η Γερμανία ζητά από την ΕΕ να σταματήσει οριστικά τις εισαγωγές ενέργειας από τη Ρωσία
Το Βερολίνο ξεχνά ωστόσο ότι η ΕΕ δεν είναι ενεργειακά αυτόνομη
Να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να σταματήσει τις εισαγωγές Ενέργειας από τη Ρωσία, καλεί τις χώρες της ΕΕ η Γερμανία, ενόψει της συνεδρίασης των υπουργών Ενέργειας στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, Γερμανία και Τσεχία ζητούν τη συγκρότηση ομάδας εργασίας που θα βρει τρόπους σταδιακής κατάργησης των εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου, υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), πετρελαίου και πυρηνικού υλικού -για τους πυρηνικούς σταθμούς.
Μετά τον Μάρτιο του 2022, όταν ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ΕΕ μείωσε συνολικά κατά 80% τις εισαγωγές Ενέργειας από τη Ρωσία, ωστόσο δεν έχει καταφέρει ακόμη να απεξαρτηθεί πλήρως. Παρά τη συνολική μείωση, οι εισαγωγές ρωσικού LNG ειδικότερα, αυξήθηκαν σε περίπου 18 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το 2023 από 14 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα πριν από τον πόλεμο.
Οι υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ πρόκειται να συναντηθούν την Πέμπτη 30/5 για να κάνουν απολογισμό του λεγόμενου σχεδίου REPowerEU που τέθηκε σε εφαρμογή μετά την εισβολή στην Ουκρανία για τη μείωση της εξάρτησης από τον ενεργειακό εφοδιασμό από τη Μόσχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης