Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρασκήνιο από τον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας: Η κλήση Biden, η οργή του Xi Jinping... και η αναπάντητη ερώτηση

Παρασκήνιο από τον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας: Η κλήση Biden, η οργή του Xi Jinping... και η αναπάντητη ερώτηση
Η Κίνα ήταν έτοιμη να στείλει όπλα στη Ρωσία, αλλά άλλαξε την απόφαση της μετά από τηλεφώνημα του Biden αναφέρει η Washington Post
Η Κίνα φέρεται πως ήταν έτοιμη να προμηθεύσει με όπλα τη Ρωσία λίγο μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, αλλά ένα τηλεφώνημα του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden προς τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει στάση το Πεκίνο.
Αυτό υποστηρίζει δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post, το οποίο επικαλείται πηγές από την κυβέρνηση Biden.
Βάσει του δημοσιεύματος, το Πεκίνο επρόκειτο να προμηθεύσει με όπλα τη Μόσχα μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία, όταν ο Biden τηλεφώνησε στον Xi Jinping τον Μάρτιο του 2022 και τον προειδοποίησε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανταποδώσουν αυτήν την ενέργεια.
«Τα λόγια αυτά του Biden προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του Xi Jinping, ο οποίος ρώτησε τον Biden, εάν τον απειλεί» αναφέρει το δημοσίευμα χωρίς ωστόσο να αναφέρεται ποια ήταν η απάντηση του Biden.
Ωστόσο, το δημοσίευμα υποστηρίζει πως μετά από αυτό το τηλεφώνημα, ο Xi Jinping αρνήθηκε να προμηθεύσει με όπλα τη Ρωσία.
Μάλιστα, ο Jinping έδωσε εντολή στον πρώην αντιπρόεδρο του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Liu He (2018-2023) να παρακολουθεί τη μυστική παροχή βοήθειας στη Ρωσία σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, ενώ την ίδια στιγμή, η Κίνα έστειλε προτάσεις για ειρηνική διευθέτηση στην Ουκρανία.
Σημειώνεται πως η Κίνα έχει διαβεβαιώσει αρκετές φορές κατά το παρελθόν πως δεν έχει προμηθεύσει με όπλα ούτε τη Ρωσία ούτε την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης