Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Ρωσικός στρατός ετοιμάζεται για τη νέα αντεπίθεση σοκ και δέος – Προελαύνει παντού, η Ουκρανική άμυνα υπό κατάρρευση

Ο Ρωσικός στρατός ετοιμάζεται για τη νέα αντεπίθεση σοκ και δέος – Προελαύνει παντού, η Ουκρανική άμυνα υπό κατάρρευση
Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει τα συνεχή πλήγματα ακριβείας στα ουκρανικά μετόπισθεν, καταστρέφοντας εφεδρείες και ματαιώνοντας σχέδια της ουκρανικής διοίκησης
Η Ουκρανία περιμένει νέα κλιμάκωση προσεχώς αφού ο Ρωσικός στρατός ετοιμάζει την μεγάλη αντεπίθεση
Ανίκανος να προβλέψει την κατεύθυνση των ρωσικών επιθέσεων, ο ουκρανικός στρατός αναγκάζεται να αναδιατάξει επειγόντως στρατηγικές εφεδρείες, βασιζόμενος μόνο στη βοήθεια του ΝΑΤΟ.
Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει τα συνεχή πλήγματα ακριβείας στα ουκρανικά μετόπισθεν, καταστρέφοντας εφεδρείες και ματαιώνοντας σχέδια της ουκρανικής διοίκησης.
Το βράδυ της 28ης Μαΐου, ένα νέο κύμα εκρήξεων σημειώθηκε μακριά από τις πρώτες γραμμές.
Ρωσικά UAV καμικάζι στόχευσαν ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πόλη Bila Tserkva στην περιοχή του Κιέβου και στην περιοχή Cherkassy, όπου ουκρανικές πηγές ανέφεραν ζημιές σε στρατιωτικές αποθήκες και εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για την επισκευή στρατιωτικού εξοπλισμού.
Εν τω μεταξύ, ρωσικά αεροσκάφη είναι απασχολημένα σφυροκοπώντας τον ουκρανικό στρατό στις κατεστραμμένες από τον πόλεμο περιοχές.
Οι ουκρανικές εφεδρικές μονάδες δέχθηκαν επίθεση στην περιοχή Borovaya στην περιοχή του Kharkiv, ενώ η ουκρανική φρουρά στα νότια του Volchansk χτυπήθηκε από το Ρωσικό πυροβολικό.
Η ουκρανική διοίκηση στέλνει ολοένα και περισσότερες ενισχύσεις στην περιοχή του Kharkiv, αραιώνοντας την άμυνά της προς άλλες κατευθύνσεις.
Πιο πρόσφατα, αμφίβιες μονάδες επίθεσης από το χαμένο Robotyne και πεζοναύτες από το Krynki στάλθηκαν στο βόρειο μέτωπο.
Μετά την αποκάλυψη της απάτης με την αμυντική γραμμή στις παραμεθόριες περιοχές από την ταχεία ρωσική επίθεση, η Ουκρανία αναγκάστηκε να παίξει τον ρόλο του τιμωρού των ενόχων.
Οι συνήθεις αξιωματικοί που ήταν υπεύθυνοι για την άμυνα των συνόρων κατηγορήθηκαν ως ένοχοι, ενώ η κλοπή δισεκατομμυρίων δολαρίων αποσιωπήθηκε για να κρύψουν τα εγκλήματα υψηλόβαθμων αξιωματούχων από το περιβάλλον του Zelensky.
Ως αποτέλεσμα, οι αμυντικές επιχειρήσεις της Ουκρανίας διευθύνονται από κρεοπώλες που ρίχνουν όλο και περισσότερες μονάδες στη μηχανή κοπής κρέατος στο Volchansk και στο Liptsy.
Ανήμπορες να διατηρήσουν αποτελεσματικά την άμυνά τους στις εκτεταμένες γραμμές του μετώπου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υποχωρούν γρήγορα προς διαφορετικές κατευθύνσεις, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών Kupyansk, Chasiv Yar, Avdiivka και Mariinka.
Μια άλλη σημαντική νίκη του ρωσικού στρατού ήταν η απελευθέρωση του Netailovo μετά από βαριές παρατεταμένες μάχες στα ερείπια.
Ουκρανικές στρατιωτικές πηγές παραδέχονται ότι οι Ρώσοι προελαύνουν δυτικά και νότια της πόλης.
Την ίδια ώρα, αναφορές από τις πρώτες γραμμές επιβεβαιώνουν τον ρωσικό έλεγχο του τελευταίου προπύργιου της ουκρανικής άμυνας δυτικά της Avdiivka.
Ο ουκρανικός στρατός δεν έχει διαθέσιμες δυνάμεις για να ανακτήσει τη στρατιωτική πρωτοβουλία, ενώ οι Ρώσοι δεν σταματούν να επιτίθενται, διερευνώντας την ουκρανική άμυνα.
Υποχωρώντας στο Donbass, το Κίεβο είναι δεσμευμένο, αναμένοντας μια πιθανή ρωσική επίθεση στη βόρεια περιοχή Sumy, όπου οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν ορισμένες τοπικές επιχειρήσεις στις συνοριακές περιοχές μαζί με συνεχή χτυπήματα στις ουκρανικές θέσεις στην περιοχή.
Η τελευταία ελπίδα για το Κίεβο είναι το ΝΑΤΟ, το οποίο εξοπλίζει τις ουκρανικές εφεδρικές μονάδες και προετοιμάζεται να εισέλθει στα πεδία των μαχών σε περίπτωση ρωσικής προέλασης.

Προέλαση στην κατεύθυνση Tonenky στο Donetsk έως και 10 χιλιόμετρα για τις ρωσικές δυνάμεις

Περίπου 10 χιλιόμετρα οχυρώσεων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων διέρρηξαν μαχητικά της Ural που ενεργούσαν ως μέρος της ομάδας «Center» κατά τη διάρκεια της επίθεσης στον Severny και τον Tonenky στην κατεύθυνση Avdeevsky».
«Έπρεπε να περπατήσουμε 10 χιλιόμετρα μέχρι τις θέσεις επίθεσης, και πριν από αυτό τα χιλιόμετρα τα καταλάβαμε, τα απελευθερώσαμε, έλαβαν μέρος στις επιθέσεις διαφορετικά συντάγματα» τόνισε Ρώσος αξιωματικός
Σύμφωνα με τον ίδιο, άλλες μονάδες της ομάδας «Center» συμμετείχαν επίσης στην επίθεση στο Tonenky και το Severny στην κατεύθυνση Avdiivka και λόγω του εδάφους και της κατάστασης μάχης στο νότιο μέτωπο αυτής της κατεύθυνσης, οι μαχητές έπρεπε να εισβάλουν σε εχθρικές οχυρώσεις σε ανοιχτές περιοχές
Αφού οι μονάδες της ομάδας «Center» κατάφεραν να περάσουν τις αμυντικές θέσεις των Oυκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, άρχισε η επίθεση σε ισχυρά σημεία σε κατοικημένες περιοχές, ενώ το πλησιέστερο σημείο εκκένωσης ήταν 10 χιλιόμετρα μακριά τα μόνα καταφύγια που είχαν οι μαχητές ήταν τα εχθρικά χαρακώματα και οι τάφροι δίπλα στο δρόμο που χτυπήθηκαν από το πυροβολικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης