Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -1% - Αβεβαιότητα για τα επιτόκια

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -1% - Αβεβαιότητα για τα επιτόκια
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται ευρέως να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχώρησαν την Τετάρτη 29 Μαΐου, με την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων να εκνευρίζει τους επενδυτές ενόψει της δημοσίευσης των βασικών στοιχείων για τον πληθωρισμό, εν μέσω φόβων ότι η νομισματική πολιτική θα παραμείνει αυστηρότερη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχώρησε 1%, στις 18.474 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,86% στις 8.183 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύτηκε στις 7.935 μον. με πτώση 1,52%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB υποχώρησε 1,47%, στις 34.150 μονάδες.

Με την ολοκλήρωση της περιόδου των τριμηνιαίων κερδών, η προσοχή έχει επιστρέψει στα σχέδια των παγκόσμιων κεντρικών τραπεζών να αλλάξουν τη νομισματική πολιτική.
Οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν αυξηθεί στις ΗΠΑ, την Ασία καθώς και την Ευρώπη εν μέσω ανησυχιών ότι ο επίμονος πληθωρισμός θα διατηρήσει τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή ακόμη και θα ωθήσει σε πρόσθετες βραχυπρόθεσμες αυξήσεις, ιδίως από τη Fed.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Μινεάπολης Neel Kashkari δήλωσε την Τρίτη ότι θα χρειαστούν «πολλοί ακόμη μήνες θετικών στοιχείων για τον πληθωρισμό» για να του δώσουν την πεποίθηση ότι ήρθε η ώρα να μειώσει τα επιτόκια.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται ευρέως να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο, αλλά η αβεβαιότητα για το τι θα ακολουθήσει παραμένει.
Η τελευταία ανακοίνωση για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης αναμένεται την Παρασκευή και εκτιμάται ότι θα σημειώσει άνοδο 2,5% τον Μάιο σε ετήσια βάση, από 2,4% τον Απρίλιο.
Στα εταιρικά νέα, ο όμιλος BHP Group δήλωσε την Τετάρτη ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να συνεργαστεί με την Anglo American, μία εβδομάδα μετά την απόρριψη της προσφοράς εξαγοράς από την εισηγμένη στο Λονδίνο μεταλλευτική εταιρεία.

Γερμανία - Στο 2,4% αυξήθηκε ο πληθωρισμός τον Μάιο του 2024

Στο 2,4% από 2,2% αυξήθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γερμανία, τον Μάιο του 2024.
Το ποσοστό ήταν σύμφωνο με τις προσδοκίες των αναλυτών και τις προβλέψεις της γερμανικής εθνικής τράπεζας.
Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) αυξήθηκε κατά 0,1%.
Ο ετήσιος δομικός του πληθωρισμού, εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, διαμορφώθηκε στο 3% τον Μάιο, αμετάβλητος σε σχέση με τον Απρίλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης