Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωβουλευτής κατά Macron: Έχει τρελαθεί, αφήνει την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει γαλλικούς πυραύλους για να επιτεθεί σε ρωσικό έδαφος

Ευρωβουλευτής κατά Macron: Έχει τρελαθεί, αφήνει την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει γαλλικούς πυραύλους για να επιτεθεί σε ρωσικό έδαφος
Balazs Hidvegi: Άλλο ένα βήμα προς τον παγκόσμιο πόλεμο
Η ιδέα του Γάλλου Προέδρου Macron να δώσει στο Κίεβο την ευκαιρία να χτυπήσει σε ρωσικό έδαφος είναι τρελή και θα μπορούσε να γίνει ένα ακόμη βήμα προς τον παγκόσμιο πόλεμο, δήλωσε ο Ούγγρος ευρωβουλευτής και πρώην μέλος του ουγγρικού κοινοβουλίου Balazs Hidvegi.
"Ο Macron επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει γαλλικούς πυραύλους για να επιτεθεί σε ρωσικό έδαφος. Άλλο ένα βήμα προς τον παγκόσμιο πόλεμο. Πρέπει να σταματήσουμε αυτή την τρέλα!" έγραψε στο Χ (πρώην Twitter).
Επιπλέον, ο πολιτικός ζήτησε να ψηφίσουν ηγέτες που «αγωνίζονται για την ειρήνη» στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που θα διεξαχθούν στις 6-9 Ιουνίου.
Στις 28 Μαΐου, ο Γάλλος πρόεδρος Macron τάχθηκε υπέρ του να επιτραπεί στο Κίεβο να πραγματοποιήσει πλήγματα με δυτικά όπλα σε στρατιωτικούς στόχους στο ρωσικό έδαφος, από τον οποίο εξαπολύουν επιθέσεις στην Ουκρανία.
Ο Macron είπε ότι η Γαλλία βοηθά μόνο στην υπεράσπιση του ουκρανικού εδάφους, «παραμένοντας στο ίδιο πλαίσιο» και «δεν θέλει κλιμάκωση». Με τη σειρά της, η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova είπε ότι τα λόγια του Macron είναι ήδη γνωστά και χρησιμοποιούνται συχνά στη ρητορική των δυτικών χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης