Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιστορικές αλήθειες από Lavrov και Ρωσία: Μέγα λάθος η μη διάλυση του ΝΑΤΟ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Ιστορικές αλήθειες από Lavrov και Ρωσία: Μέγα λάθος η μη διάλυση του ΝΑΤΟ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
«Τώρα, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι η ακαταμάχητη επιθυμία των ΗΠΑ να διατηρήσουν τον έλεγχο της Ευρώπης μέσω του ΝΑΤΟ ήταν ο λόγος» τονίζει με νόημα ο Ρώσος ΥΠΕΞ
Πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι η Συμμαχία του ΝΑΤΟ έπρεπε να είχε διαλυθεί μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και τον de facto τερματισμό του Συμφώνου της Βαρσοβίας, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov σε συνάντηση με τους επικεφαλής ξένων πρεσβειών, με αντικείμενο τον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Σήμερα, πολλοί ιστορικοί και πολιτικοί επιστήμονες στη Δύση εκφράζουν την άποψη που διακηρύσσουν οι συνάδελφοί τους εδώ και πολλά πολλά χρόνια, ίσως και δεκαετίες. Αυτό είναι το γεγονός ότι όταν έπαψε να υπάρχει το Σύμφωνο της Βαρσοβίας, όταν επεκτάθηκε η Σοβιετική Ένωση, κανείς δεν διέλυσε το ΝΑΤΟ και στην πραγματικότητα κανείς δεν σχεδίαζε να το κάνει», τόνισε σχετικά ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, προβαίνοντας σε έναν ιστορικό απολογισμό.
Την ίδια στιγμή, ο Ρώσος ΥΠΕΞ σημείωσε ότι «μόλις χθες, ένας διάσημος αμερικανός οικονομολόγος, ο πολιτικός επιστήμονας Jeffrey Sachs, υπογράμμισε αυτό το λάθος σε μια συνέντευξη με τον αμερικανό δημοσιογράφο Tucker Carlson».
«Αυτό δεν έγινε. Τώρα, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι η ακαταμάχητη επιθυμία των ΗΠΑ να διατηρήσουν τον έλεγχο της Ευρώπης μέσω του ΝΑΤΟ ήταν ο λόγος» καταλήγει με νόημα ο Sergey Lavorv.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης