Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δόλιο σχέδιο αποκαλύπτει το Bloomberg - Τρέχουν να βάλουν την Ουκρανία στην ΕΕ για να προλάβουν την ... ουγγρική προεδρία

Δόλιο σχέδιο αποκαλύπτει το Bloomberg - Τρέχουν να βάλουν την Ουκρανία στην ΕΕ για να προλάβουν την ... ουγγρική προεδρία
Οι διαπραγματεύσεις ένταξης αναμένεται να ξεκινήσουν στις 25 Ιουνίου, ενώ η Ουγγαρία αναλαμβάνει την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ την 1η Ιουλίου
H πλειοψηφία των κρατών - μελών της ΕΕ εκπονεί ένα σχέδιο, προκειμένου ότι οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ένωση να ξεκινήσουν πριν η Ουγγαρία αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποκαλύπτει ο Bloomberg.
Βάσει αυτού, οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στις 25 Ιουνίου, ενώ η Ουγγαρία αναλαμβάνει την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ την 1η Ιουλίου.
Σύμφωνα με τις πηγές του διεθνούς δικτύου, η Ουγγαρία έχει ήδη μπλοκάρει αρκετές φορές αποφάσεις για τη στήριξη της Ουκρανίας και έχει καθυστερήσει τη συζήτηση για την ένταξή της στην ΕΕ.
Σήμερα, 29 Μαΐου, οι πρεσβευτές της ΕΕ συζήτησαν τη μορφή των επικείμενων διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ουκρανίας, οι οποίες εκκίνησαν επίσημα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Μάρτιο.
Ωστόσο, αναφέρουν πηγές του Bloomberg, η Ουγγαρία συνεχίζει να εμποδίζει την απόφαση για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
Το Bloomberg τονίζει ότι εξαιτίας αυτής της στάσης του Orban, είναι απίθανο να ληφθεί απόφαση για έναρξη διαπραγματεύσεων «εδώ και τώρα».
Η ημερομηνία θα μπορούσε να είναι η 17η Ιουνίου, οπότε και έχει προγραμματιστεί άτυπο δείπνο κορυφής των ηγετών των κρατών - μελών της ΕΕ.
Πηγές του Politico ανέφεραν προηγουμένως ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Ουκρανίας στις 25 Ιουνίου.
Τον Δεκέμβριο του 2023, μετά τη τότε σύνοδο κορυφής της ΕΕ, αποφασίστηκε η έναρξη διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ουκρανίας και της Μολδαβίας.

Orban: Βάζει ζήτημα συνόρων της Ουκρανίας

Ο επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών Dmitro Kuleba δήλωσε ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη να «πηδήξει και να χορέψει» για να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για ένταξη στην ΕΕ.
Πάντως, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban έχει θέσει το ... ενδιαφέρον, αλλά και δισεπίλυτο για τους Ευρωπαίους, ερώτημα για το εδαφικό status υπό το οποίο η Ουκρανία θα ενταχθεί στην Ένωση: εάν δηλαδή θα περιλαμβάνονται τα εδάφη που έχει ανακαταλάβει η Ρωσία ή όχι, κι επίσης, τι θα συμβεί με τις περιοχές που επέτυχαν την ανεξαρτησία τους το 2014, όπως το Donetsk.

Fico (Σλοβάκος πρωθυπουργός): Δεν είναι έτοιμη για ένταξη στην ΕΕ η Ουκρανία

Μετά τις σχετικές δηλώσεις του Ούγγρου πρωθυπουργού, Victor Orban ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ουκρανίας με την ΕΕ, και ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Robert Fico είχε προειδοποιήσει πως η Ουκρανία δεν είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις σχετικά με την ένταξη της στην ΕΕ.
«Δεν θα παρέμβουμε στην απόφαση της ΕΕ να αρχίσει διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία.
Φυσικά καταλαβαίνουμε τα πάντα και μιλάμε για αυτά ανοιχτά.
Αλλά πρόκειται για μια πολιτική απόφαση που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Η Ουκρανία δεν είναι έτοιμη για την έναρξη διαπραγματεύσεων, είναι μια πολιτική απόφαση» επισήμανε ο Fico κατά τη διάρκεια συνάντησης του με Σλοβάκους βουλευτές.

bloomberg_ukraine_hungary.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης