Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναταράξεις στο State Department για τη λευκή επιταγή του Biden στο Ισραήλ - Τσουνάμι παραιτήσεων στο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

Αναταράξεις στο State Department για τη λευκή επιταγή του Biden στο Ισραήλ - Τσουνάμι παραιτήσεων στο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ
«Η κυβέρνηση Biden θα κάνει τα πάντα για να αποφύγει την αλήθεια» υπογραμμίζουν οι παραιτηθέντες διπλωμάτες
Σχετικά Άρθρα
Ντόμινο παραιτήσεων έχει ξεσπάσει στα ανώτατα κλιμάκια της αμερικανικής διπλωματίας, με τους αξιωματούχους του ΥΠΕΞ να καταγγέλλουν την λευκή επιταγή που έχει παραχωρήσει η διοίκηση Biden στο Ισραήλ, νομιμοποιώντας έτσι τις φονικές επιδρομές των IDF κατά αμάχων στη Γάζα.
Τελευταίο «κρούσμα» αποχώρησης από το State Deparment είναι η Αμερικανίδα διπλωμάτης Stacy Gilbert,, η οποία υπηρέτησε στο Γραφείο Πληθυσμού, Προσφύγων και Μετανάστευσης.
Η διπλωμάτισσα παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποστήριξη της Ουάσιγκτον στον ισραηλινό πόλεμο στη Γάζα, όπως αποκαλύπτει η Washington Post.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Gilbert εξέφρασε τις διαφωνίες της προς την κυβερνητική έκθεση που ισχυριζόταν ότι το Ισραήλ δεν εμπόδιζε την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.
Ωστόσο, η Gilbert δεν είναι η πρώτη Αμερικανίδα αξιωματούχος που παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική των ΗΠΑ  στη Μέση Ανατολή και, ειδικότερα, την κρίση στη Λωρίδα της Γάζας.

Hala Rharrit, έμπειρη αξιωματούχος του State Department υπεύθυνη για τις σχέσεις με τα αραβικά μέσα ενημέρωσης, έγινε ένας από τους πρώτους διπλωμάτες καριέρας που παραιτήθηκαν εν μέσω της κρίσης στη Γάζα.
Κατά την παραίτησή της τον Απρίλιο, επισήμανε ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ ήταν επιζήμια για τις αμερικανικές θέσεις στη Μέση Ανατολή.

Annelle Sheline, αξιωματούχος του Γραφείου Δημοκρατίας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Εργασίας, παραιτήθηκε τον Μάρτιο, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει πολύς χώρος για τα ... ανθρώπινα δικαιώματα δεδομένου ότι το Ισραήλ να βομβαρδίζει συνεχώς τη Λωρίδα της Γάζας.
Δεδομένου του γεγονότος ότι «όσο οι ΗΠΑ συνεχίζουν να στέλνουν μια σταθερή ροή όπλων στο Ισραήλ», δεν θα μπορούσε πλέον να κάνει τη δουλειά της.

-Ο Ταγματάρχης Harrison Mann παραιτήθηκε από την Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας (DIA) τον Νοέμβριο του 2023, εξηγώντας ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ «κατέστησε δυνατή και ενίσχυσε τη δολοφονία και την πείνα δεκάδων χιλιάδων αθώων Παλαιστινίων».

John Paul, διευθυντής του Γραφείου Πολιτικών-Στρατιωτικών Υποθέσεων, παραιτήθηκε τον Οκτώβριο του 2023.
Υπογράμμισε ότι «τα ισραηλινά εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» τεκμηριώθηκαν εκτενώς, πράγμα που σημαίνει ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ στο Τελ-Αβίβ έρχεται σε αντίθεση με «τις ίδιες τις αξίες που υποστηρίζει δημόσια».
«Την ημέρα που ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η τελευταία θηριωδία στη Rafah "δεν ξεπέρασε την κόκκινη γραμμή", αυτή η παραίτηση [ενν. της Stacy Gilbert] δείχνει ότι η κυβέρνηση Biden θα κάνει τα πάντα για να αποφύγει την αλήθεια», έγραψε σχετικά ο Paul, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στη Γάζα.

wapo_ssP_resignations.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης