Τελευταία Νέα
Διεθνή

Azarov (Πρώην πρωθυπουργός Ουκρανίας): Ο Zelensky δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας απατεώνας

Azarov (Πρώην πρωθυπουργός Ουκρανίας): Ο Zelensky δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας απατεώνας
O Zelensky δεν είναι πατριώτης, είναι απλώς ένα τυχαίο άτομο στην εξουσία, μια μαριονέτα, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας
Ο Volodymyr Zelensky έχασε τη νομιμότητά του και η Δύση δεν μπορεί να ξαναγράψει το ουκρανικό Σύνταγμα διοργανώνοντας συνόδους κορυφής και δημιουργώντας δικαιολογίες για τον αυθάδη σφετερισμό της εξουσίας, δήλωσε στο Sputnik ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Nikolay Azarov.
Οι προεδρικές εξουσίες του Zelensky εξέπνευσαν το βράδυ της 20ης προς 21η Μαΐου και δεν μπορούν να παραταθούν σύμφωνα με το Ουκρανικό Σύνταγμα που περιορίζει την προεδρική θητεία σε πέντε χρόνια.
Παρά τις εκκλήσεις από τη Δύση να εξασφαλίσει μια δεύτερη θητεία μέσω γενικών εκλογών στην Ουκρανία, αρνήθηκε να το πράξει - χρησιμοποιώντας το πρόσχημα του στρατιωτικού νόμου για να συνεχίσει.
«Είναι απολύτως προφανές σε όποιον γνωρίζει τον εκλογικό νόμο και το Σύνταγμα της Ουκρανίας ότι ο Zelensky είναι ένας απατεώνας από τις 21 Μαΐου», δήλωσε ο Azarov, πρωθυπουργός από το 2010 έως το 2014 και βετεράνος της πολιτικής με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας.
Ο Azarov συνέχισε με το πρόσχημα του στρατιωτικού νόμου του Zelensky για να δικαιολογήσει την ακύρωση των εκλογών: «Ο Zelensky δεν κήρυξε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. Επίσης δεν ανακοίνωσε καμία στρατιωτική επιχείρηση. Απλώς εισήγαγε στρατιωτικό νόμο. Γιατί εισήγαγε στρατιωτικό νόμο αν δεν έχεις κηρύξει επίσημα πόλεμο;»

«Δεν κάνει εκλογές, γιατί θα χάσει»

Η απροθυμία του Zelensky να διεξαγάγει εκλογές πηγάζει από τον εύλογο φόβο του ότι θα τις χάσει, σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό.
«Εάν υπήρχε πιθανότητα να κερδίσει, θα είχε κάνει εκλογές», είπε.
«Τίποτα δεν τον εμπόδισε να κάνει εκλογές, γιατί ολόκληρη η διοίκηση, όλα τα σώματα ασφαλείας, όλες οι ποινικές δομές, όλα είναι στα χέρια της διοίκησής του», συνέχισε.
Ο Azarov σημείωσε ότι ο Zelensky θα μπορούσε να είχε πραγματοποιήσει εκλογές στα εδάφη που ελέγχονται από το Κίεβο – παρόμοια με αυτό που έκανε ο προκάτοχός του Petro Poroshenko κατά τη διάρκεια της προεδρικής του θητείας.
Αλλά ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες, ο Zelensky καταλαβαίνει ότι δεν μπορούσε να κερδίσει και ότι θα μπορούσε εύκολα να νικηθεί από οποιονδήποτε άλλον υποψήφιο, όπως ο στρατηγός Valery Zaluzhny, υπέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.
«Είναι απολύτως σαφές σε όλους, με πιθανή εξαίρεση έναν εξαιρετικά στενό κύκλο ανθρώπων, ότι ο Zelensky δεν είναι πατριώτης, είναι απλώς ένα τυχαίο άτομο στην εξουσία, μια μαριονέτα.
Και επομένως δύσκολα θα είχε κερδίσει αν υπήρχαν αντίπαλοι υποψήφιοι» είπε ο Azarov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης