Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή Salvini για Macron, Scholz: Δεν είναι ηγέτες αυτοί, οδηγούν την Ευρώπη σε παγκόσμιο πόλεμο

Οργή Salvini για Macron, Scholz: Δεν είναι ηγέτες αυτοί, οδηγούν την Ευρώπη σε παγκόσμιο πόλεμο
«Για άλλη μια φορά, ο Macron και ο Scholz αποφασίζουν εξ ονόματος όλων των Ευρωπαίων πολιτών», τονίζει ο επικεφαλής της Lega
Σχετικά Άρθρα
Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Υποδομών και Μεταφορών της ιταλικής κυβέρνησης Matteo Salvini επέκρινε έντονα τον Γάλλο Πρόεδρο Emmanuel Macron και τον Γερμανό Καγκελάριο Olaf Scholz για τις πρόσφατες δηλώσεις τους για την Ουκρανία και τη δυνατότητα να επιτραπεί στη χώρα να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα εναντίον στόχων στη Ρωσία.
«Για άλλη μια φορά, ο Macron και ο Scholz αποφασίζουν εξ ονόματος όλων των Ευρωπαίων πολιτών, υποστηρίζοντας ότι τα όπλα που αποστέλλονται στην Ουκρανία για αυτοάμυνα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν το ρωσικό έδαφος.
Αυτή είναι μια κλιμάκωση που πρέπει να αποφύγουν οι πραγματικοί ηγέτες.
Η Lega και η ιταλική κυβέρνηση λένε όχι στον πόλεμο σε πλανητική κλίμακα», σημείωσε στη σελίδα του στο X.
Ο Salvini έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η Ιταλία είναι αντίθετη στην κλιμάκωση της σύγκρουσης.
Έτσι, επέκρινε τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, ο οποίος ήταν ο πρώτος που ζήτησε χτυπήματα κατά της Ρωσίας, καθώς και τον επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell, ο οποίος επέτρεψε μια τέτοια απόφαση.
Ο δεύτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Antonio Tajani και ο υπουργός Άμυνας Guido Crosetto τάχθηκαν επίσης κατά του να επιτρέπεται στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί ιταλικά όπλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης